Lastbil forvildede sig ind på løbsrute på vej mod Herning: Vi kan ikke dække alt

Der var ikke noget drama, da en lastbil kørte ind mellem to biler, siger Danmark Rundts race manager

Udgivet:18. august 2022, 19.10

Læsetid:2 minutter

Feltet kæmpede sig gennem den 239 kilometer lange etape fra Otterup til Herning. Undervejs var der kortvarigt en lastbil på ruten, men den nåede ikke at skabe store problemer. Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

CYKLING En noget usædvanlig episode fandt sted under torsdagens etape i cykelløbet Postnord Danmark Rundt.

Undervejs mod Herning drejede en lastbil pludselig ind på ruten, efter at hovedfeltet var kørt forbi kort efter, at feltet havde passeret Brande.

På etapen med de mange grusstykker var der store splittelser, og en stribe ryttere, der lå bagved, måtte køre uden om lastbilen, som blev holdt ind til siden.

Race manager Jens Kasler nedtoner situationens alvor.

- Der er ikke noget drama i det. Jeg ved egentlig ikke, hvor han kom fra. Når sådan noget sker, har vi en plan, og den løser politiet. Den er ikke længere. På det tidspunkt var der ingen biler bag hovedfeltet, og så må lastbilchaufføren havde troet, at han kunne køre. Men han var blevet stoppet og blev stoppet hurtigt igen af den næste betjent, siger han.

Det er dog ikke kun politiets ansvar, mener han.

- Det er vores alle sammens ansvar. Vi kan ikke dække af 100 procent, så skulle vi have hegn hele vejen rundt. Det er det, der sker, men der blev taget hånd om det. Jeg var ret rolig, og det var alle, siger Jens Kasler.

Sikkerheden er skærpet

En af dem, der var fanget bag feltet var danmarksmester Alexander Kamp. Han bemærkede lastbilen, da han passerede den.

- Det er selvfølgelig ikke noget, der må ske. Det siger sig selv. Det er sindssygt farligt, siger han.

I situationen nåede han ikke at tænke videre over det.

- Jeg var midt i et cykelløb og så folk, der lå alle steder. Jeg prøvede bare at bevare fokus på at se frem og komme til målstregen, siger han.

Ifølge Jens Kasler er sikkerheden generelt blevet skærpet meget sammenlignet med tidligere udgaver.

- Det er ikke mange år siden, at vi mere eller mindre havde biler på ruten, som blev stoppet, og så kørte vi forbi dem. Vi har lavet en aftale med politiet om, at vi stopper dem meget længere ude, så der er helt tomt for trafik.

- Det efterlever de og gør et super godt stykke arbejde. At der så er den smutter, det er der ikke noget drama i. Det havde været meget værre, hvis han var kørt ud, mens feltet var der, lyder det fra Jens Kasler.

Race manageren vil høre politiets vurdering af situationen, men der skal ikke laves yderligere undersøgelser, fortæller han.

/ritzau/

Indlæser debat