Nej tak til bøllemetoder

Udgivet:19. januar 2023, 12.01

Læsetid:1 minut

Kirsten Kronborg. Foto: PR-foto

Af Kirsten Kronborg byrådsmedlem i Herning Kommune for SF

HELLIGDAG Bøllemetoder hører ikke hjemme i politik. Her bør der herske ordentlighed og gensidig respekt, ikke mindst for politisk uenighed.

De fleste af os husker nok, hvordan Mulle i filmen Zappa blev tvunget til at æde en skovsnegl, hvis han ville være med i hulen. At regeringen forlanger, at partierne skal acceptere afskaffelsen af store bededag for at kunne indgå i forhandlingerne om forsvarsforliget. Det er nærmest som den situation med Mulle. Det er hverken ordentligt eller respektfuldt.

At påstå, at det er nødvendigt at afskaffe store bededag for at finansiere øgede forsvarsudgifter samtidig med, at der deles skattelettelser ud, giver ingen mening. Det er efter min bedste mening udtryk for mangel på respekt for borgernes intelligens at tro, de køber den forklaring. Det er hverken ordentligt eller respektfuldt.

I den offentlige forvaltning er høring af de involverede parter en grundfæstet regel. For at de høringsberettigede har mulighed for at sætte sig ordentlig ind i sagen og udfærdige et seriøst høringssvar med relevante kommentarer, skriver Justitsministeriet på sin hjemmeside, at en høringsperiode på fire uger er passende. Regeringen har meldt ud, at der i forhold til lovforslaget om afskaffelse af store bededag gives syv dages høringsfrist. Det er hverken ordentligt eller respektfuldt.

Regeringen, repræsenteret ved beskæftigelsesminiser Ane Halsboe-Jørgensen, siger, at den har respekt for den danske arbejdsmodel og arbejdsmarkedets parter. Den samlede fagbevægelse er uenige med regeringen i det. De kalder til kamp - tak for det!

Regeringen opfordrer til samarbejde, men tromler rask væk hen over politiske modstandere. Den samlede opposition siger fra overfor regeringens bøllemetoder - tak for det!

Indlæser debat