Advokat Jens Bukholt Kirkegaard er død: Havde de store erhvervsklienter i Herning

29. november 2021, 15.28

MINDEORD Jørgen Kirkegaard har indsendt et mindeord om sin bror, advokat Jens Bukholt Kirkegaard, Herning, der er død i en alder af 80 år

Jens Bukholt Kirkegaard voksede op på en gård i Vestjylland beliggende mellem Holstebro og Struer som søn af proprietær, folketingsmedlem og statsrevisor Jacob Kirkegaard og hustru Anna Kirkegaard, der blandt andet var formand for menighedsrådet og organist i den lokale kirke.

Jens Bukholt Kirkegaard var student fra Struer Statsgymnasium og cand.jur. fra Aarhus Universitet januar 1969. Han var advokatfuldmægtig februar 1969 hos landsretssagførerne Smedegaard, Andersen og Kampmann. Han blev uddannet advokat i marts 1972 og partner april 1972. Nogle år senere fik Jens Bukholt Kirkegaard møderet for såvel landsretten som Højesteret. Jens Kirkegaard drev en ret omfattende virksomhed med mange erhvervsklienter. Blandt de mere kendte kan nævnes fabrikant Åge Damgaard (stifter af skjortefabrikken Anglie med mere), fabrikant Johannes Jensen (stifter af tæppefabrikken Dansk Wilton og Uno-X Benzin) samt JBS Textile Group.

Jens Bukholt Kirkegaard var ofte formand eller bestyrelsesmedlem i klienternes virksomheder, ligesom han var medlem af bestyrelsen i en række erhvervsdrivende fonde. Jens Bukholt Kirkegaard afsluttede sin advokatgerning for cirka 10 år siden efter mange år som partner i advokatfirmaet Dahl i Herning. Fritiden og senere pensionisttilværelsen blev brugt til et aktivt ferieliv i sommerhuset i Søndervig og med familie og venner og rejseaktiviteter. Jens. Bukholt Kirkegaard efterlader sig en datter, to børnebørn, en svigersøn og en mangeårig kæreste.

Indlæser debat