Intens topkamp: Blue Fox’ powerplay sænkede Frederikshavn

Foran 2000 tilskuere i Herning vandt hjemmeholdet med 2-0

14. februar 2020, 21.40

Canadiske Reid McNeill (tv.) - der her jubler med Markus Jensen efter 1-0-scoringen - nettede et af karrierens mere heldige mål, da Blue Fox fredag aften besejrede Frederikshavn i Herning. Foto: Tom Laursen

ISHOCKEY Med to scoringer i overtal og en bundsolid defensiv sikrede Herning Blue Fox sig en velfortjent sejr på 2-0 i fredagens topopgør mod Frederikshavn White Hawks.

Foran 2012 tilskuere i Kvik Hockey Arena blev begge midtjyske træffere sat ind i powerplay. Der var kun spillet ni minutter, da Reid McNeill blev noteret for målet til 1-0.

Tæt ved blå linje huggede den canadiske back til pucken, som blev rettet af via en Frederikshavn-stav. Skiven sejlede i en bue ind imellem venner og fjender, inden den fløj videre ind i nettet uden at gæsternes målmand, tjekkiske Tadeas Galansky, anede, hvor pucken befandt sig. En heldig og noget komisk scoring, der også fik McNeill selv til at trække på smilebåndet.

I begyndelsen af anden periode faldt scoring nummer to. Ligeledes i powerplay. Kristoffer Astorp, der fredag fyldte 26 år, viste overblik, da han med en skarp og hurtig aflevering fandt Mark MacMillan. Tæt under mål svigtede den canadiske center ikke.

Duellen mellem nummer to og fire i Metal Ligaen har i denne sæson været garanti for masser af scoringer. De fem foregående kampe havde budt på 48 træffere - altså næsten et snit på 10 mål pr. kamp - men fredag var de to defensiver mere påpasselige. Blue Fox-keeper Simon Nielsen afviste det hele, og resten af Herning-mandskabet arbejdede lige så hårdt for at lukke ned for nordjyderne, der »kun« formåede at levere 20 afslutninger inden for rammen.

Fem af ligaens 10 mest scorende forwards var på isen, heriblandt topscorer Lasse Lassen, der inden den første puck blev kastet, blev kåret til månedens spiller i Metal Ligaen for januar.

Lassen var ikke helt så synlig i kampen, der bød på mange dueller, masser af barske nærkampe og sågar en stribe intense slagsmål, som skubbede stemningen op til slutspilsatmosfære.

Blue Fox-holdet var i kontrol i hovedparten af opgøret, hvor de fleste Herning-chancer kom til syne i de to første perioder. I den sidste periode pressede Frederikshavn på, men det var hjemmeholdets Cameron Brace, der i slutfasen misbrugte en friløber, der var tæt på at udbygge føringen.

Fredag aften blev der spillet yderligere to kampe i Metal Ligaen. Herlev Eagles vandt hjemme med 6-2 over førerholdet Aalborg Pirates, mens SønderjyskE tog alle tre point i 4-0-udesejren over Odense Bulldogs.

Blue Fox, der cementerede andenpladsen, skal i aktion igen tirsdag 18. februar, hvor modstanderen på udebane er rækkens nummer tre fra SønderjyskE.