Elektrisk valgflæsk

Bilkoncern kaster sig ind i valgkampen og vil skabe debat om fremtidens forhold for elbilister i Herning Kommune

22. oktober 2021, 10.03

I august udgjorde salget af el- og hybridbiler 40 procent af det samlede salg. Det er den højeste andel i Danmark nogensinde. Foto: PR-foto

VALGMØDE Er der ladestandere nok i alle dele af Herning Kommune? Skal elbiler have forkørselsret i særlige vognbaner? Og skal det være gratis for elbilister at parkere i byen? Det er blot nogle af de spørgsmål, lokalpolitikerne fra Herning Kommune vil blive mødt af til valgarrangementet »Elbiler og Valgflæsk« torsdag aften hos bilkoncernen Uggerhøj i Herning.

Her har Uggerhøj i forbindelse med det forestående kommunalvalg inviteret kunder og øvrige borgere i Herning Kommune til valgarrangement, hvor de har mulighed for at kræve svar fra deres lokale politikere på spørgsmål om fremtidens privatbilisme. Hovedformålet med valgarrangementet er at skabe debat om, hvordan vi i Danmark og Herning Kommune får omstillet vores transportformer til mere bæredygtige løsninger.

- Jeg ser frem til at tage imod vores kunder i en ny sammenhæng og fylde vores afdeling her i Herning til en forhåbentligt debatfyldt aften. Forhåbentligt vil de medbringe en masse spørgsmål til vores lokale politikere. Der er ingen tvivl om, at byrådet også bærer en del af ansvaret for den grønne omstilling her i kommunen - også på transportområdet, lyder det i en pressemeddelelse fra Erik Hove, filialdirektør hos Uggerhøj i Herning.

Panelet til »Elbiler og Valgflæsk« vil bestå af Tommy Sandgaard fra Radikale Venstre, Kim Durup fra De Konservative, Jan Henriksen fra Socialdemokratiet, Kirsten Kronborg fra SF, Lone Nielsen fra Borgerlisten, Karlo Brøndbjerg fra Kristendemokraterne, Erling Præstekjær fra Dansk Folkeparti, Natascha Joof fra Venstre og Per Møller Jacobsen fra Enhedslisten.

- Som bilforretning ønsker vi at sætte ekstra fokus på den grønne omstilling, og vi mener, at vi som en af Danmarks største bilforhandlere bærer et ansvar for at skubbe til debatten på transportområdet. Vi er helt overbeviste om, at en elektrificering af vores private transportformer er en forudsætning for, at vi kan komme i mål med den grønne omstilling i Danmark, men vi mener samtidig, at vi som samfund bør have en plan for, hvordan vi når derhen, siger Flemming Thingbak, kunde- og kommerciel direktør hos Uggerhøj.

Læs også
De grønne ræve: Blue Fox er blevet sportens grønne frontløber
Abonnement

Stor el-efterspørgsel

De danske bilforhandlere møder flere og flere spørgsmål om blandt andet ladeinfrastuktur og rækkevidde fra kunderne.

- Det er vores fornemmelse, at mange af disse tvivlsspørgsmål kan være en barriere for nogle af køberne. Derfor er det oplagt for os at skabe denne politiske arena, hvor kunderne kan få svar på nogle af deres spørgsmål, så vi kan få sat endnu mere skub i den grønne omstilling inden for privatbilisme, siger han.

Meteorolog Peter Tanev vil indlede debatten med et oplæg om klimaforandringerne og klodens aktuelle tilstand, ligesom han kommer til at styre slagets gang under selve debatten.

Samtidig vil Carsten Olsen, bedst kendt som Den Skaldede Kok, diske op med stegt flæsk og persillesovs til de fremmødte.

Læs også
En miljørigtig løsning: Slut med buslarm i Hernings gader
Abonnement

Indlæser debat