Vinylbiks lukker efter fire uger

Phono.dk genåbner i morgen, og det får den midlertidige butik i Fonnesbechsgade til at lukke

25. november 2021, 08.56

Der var kø, da pop up-butikken åbnede lørdag 30 oktober - nu er den lukket igen. Foto: Henrik Ole Jensen

HERNING Det går hurtigt i pladebranchen i Herning.

Fredag 22. oktober lukkede Phono.dk i Bredgade. Godt en uge senere åbnede der en vinyl pop up-shop i Fonnesbechsgade med hele restalgeret, der blev solgt med 30 procents rabat. Folk strømmede til.

Mandag 22. november kunne vi så fortælle, at Phono.dk genåbner med nye ejere, og det har fået pop up-shoppen til at dreje nøglen.

- Ja, pop up i Fonnesbechsgade er slut. Grunden til at vi åbnede pop up i byen, var jo netop for at holde pladerne i byen, nu Phono lukkede med så kort varsel. Så kunne herninggenserne lige få stillet de værste abstinenser og få købt lidt julegaver, fortæller Anja Holme, der er medejer af Turn It Over Records, der købte restlageret.

- Vi ser ikke nogen grund til at fortsætte nu, når Phono åbner i ny konstellation. Vi ønsker dem alt det bedste. Dejligt for Herning, at byen nu har fået pladebutik igen. Resten af pladerne er solgt samlet, og vi holder nu igen fuld fokus på pladeselskabet, fortæller hun - den oprindelige plan var at holde butikken åben til januar, eller indtil pladerne var solgt.

De nåede at sælge omkring to-tredjedele af alle pladerne på de fire uger, butikken var åben. Den sidste tredjedel er i øvrigt købt af Gaffa-shop, der har samme ejer som Phono.dk.

øster

Indlæser debat