Motorcykler i forårets frihed

Motorcykelklubben i Aulum har omsider fået de tohjulede trukket ud af vinterens mørke

27. april 2013, 08.15

Henrik Ole Jensen. En flok easy riders fra Aulum på vej ud af Industrivej

Efter en lang vinter har medlemmerne af Aulum MC trukket deres motorcykler ud af hiet.

Forleden var 12 -13 medlemmer samlet på det sædvanlige mødested foran Nic. Nielsen for at køre en lille prøvetur til ære for Folkebladet, inden sæsonen for alvor går i gang hen i april.

De gamle drenge fik alle gasset deres maskiner op og styrede dem ud på Industrivej forbi Falck, inden de i ro og mag trillede hjemad igen.

Ingen kold kaffe

- Der er ingen grund til at starte sæsonen for tidligt. Saltet skal lige af vejene først, og kaffen skal jo også nødigt være kold, når vi holder pause undervejs, siger Ove Troelsen.

Han har siden 1998 været rutebilchauffør for Bent Thykjær. Nogle gange kører han 2-300 kilometer om dagen på jobbet. Man skulle derfor tro, at han fik sin lyst til at se de midt- jyske landeveje rigeligt styret på den måde.

Men Ove Troelsen har altid lyst til at sætte sig på en motorcykel og køre næsten lige så langt efter fyraften.

- Det er der mange, der ikke kan forstå. Men det er bare noget helt andet. Man mærker vinden og ser landskabet på en helt anden måde, og så har jeg altid været bidt af alt, hvad der kan køre, siger Ove Troelsen.

De grå drenge

Ove Troelsen er formand for klubben, der før hed De Grå Drenge fra Aulum. Men det navn syntes pigerne ikke om, så derfor blev det ændret.

Denne aften er der dog ingen piger med på turen rundt om Aulum. De kan ellers sagtens hamle op med mændene. Esther Jensen, Borbjerg Møllekro, og hendes veninde, Bente Jæger, har kørt på motorcykel gennem flere kontinenter.

På bagsædet

Også flere af de andre piger, Margrethe Høgild og Conny Nielsen, er kommet godt med.

I starten sad Conny Nielsen ellers bagpå på hendes mands motorcykel.

- Men den er jo ikke så let at styre, når man er to, så da Conny tog kortet, forærede jeg hende en motorcykel, fortæller Jens Nielsen, der er ansat hos Arla.

- Så er du jo også sikker på at have fred og ro så længe, driller et par af de andre mænd i MC-klubben.

Jo flere, des bedre

Alle, der har en motorcykel, kan være med i klubben. Uanset om man er kvinde eller mand, om man kører en stor eller lille motorcykel, og uanset om man er ung eller gammel.

- Jo flere vi, er jo bedre, siger Kurt Steffensen, der til daglig er klejnsmed hos Langkjær i Vildbjerg.

Selv om han har rundet de 50, er han en af juniorerne i den gråsprængte klub.

Medlemmerne samles hver torsdag aften i sommerhalvåret. Fra mødestedet hos Nic. Nielsen kører de en tur på normalt 50 eller 100 kilometer ud i landet og tilbage igen efter en plan, der bliver fastlagt ved sæsonstarten.