Plan for avanceret bilvask i høring

Udgivet:08. januar 2022, 05.28

Læsetid:1 minut

På Åvænget skal tre gamle villaer væltes for at give plads til nye byggerier ved siden af KFC og Oil!. Det kan i dag være to store boksbutikker eller restauranter, men med en ny lokalplan kan den ene placering også blive en bilvask ud mod Silkeborgvej. Kort: Herning Kommune

HERNING I det store handelsområde ved Bilka, Bauhaus og herningCentret har der længe været lagt en plan for, at de tre tilbageværende villaer på Åvænget kan erstattes af butikker.

På stedet må der bygges to store boksbutikker eller restauranter, som er mindst 1500 kvadratmeter, så de ikke kommer til at konkurrere med midtbyens butiksliv.

Der har imidlertid også været et ønske om at opføre en særlig slags bilvask, som er bemandet og har en form for transportbånd-teknologi, der skulle give både højere hastighed, kapacitet, kvalitet og miljøvenlighed i bilvasken.

Den vil dog blive noget mindre end de 1500 kvadratmeter, men byrådets byplanudvalg konkluderer, at en bilvask ikke vil kunne ligge i gågaden alligevel, ligesom der i forvejen er en tank lige i nærheden.

Derfor sendes efter førstkommende byrådsmøde en ny lokalplan i høring, så bilvask også bliver en mulighed på stedet.

Det skal danne grundlag for et salg af grunden, oplyser udvalgsformand Ulrik Hyldgaard (V), som dog ikke har viden om, at nogen skulle stå klar med en færdig plan.