Stafet gav over 100.000 kroner til kampen mod kræft

Arbejdsgruppen bag Stafet for Livet klar med endnu en indsamling til Kræftens Bekæmpelse i 2020

10. oktober 2019, 15.37

Den lokale Ikast-Brande afdeling af Kræftens Bekæmpelse ved formand Inger-Lise Katballe (i midten) fik overrakt penge fra Katrine Vinther og Peder Fenger forleden. FOTO: Steen Hebsgaard

IKAST Smilene var fremme - og checken ligeså - da formand og næstformand i Ikast-udgaven af »Stafet for Livet« forleden kunne afsløre resultatet af kampagnen i maj.

103.300 kroner lød det samlede beløb, der blev samlet ind under det 24 timer lange arrangement med blandt andet stafet, lysceremoni og underholdning, fremgår det af en pressemeddelelse.

- Vi havde håbet på at nå 100.000 kroner, men turde ikke melde det ud. Så det er skønt, at det lykkedes, siger formand for arbejdsgruppen, Peder Fenger.

Sammen med sin næstformand, Katrine Vinther, kunne han derfor forleden overrække de 10 procent af overskuddet til den lokale afdeling af Kræftens Bekæmpelse. Et beløb på 10.330 kroner.

- Resten af beløbet går til landsforeningen. Sådan er reglerne, siger Katrine Vinther, der kan fortælle, at man allerede er godt i gang med planerne for endnu en omgang Stafet for Livet den første weekend i maj 2020.

- Vi er ret glade og vildt stolte over, at det lykkedes første gang at samle så mange penge ind, så derfor var der heller ingen tvivl om, at det skal gentages, siger hun.

Der er kommet nogle nye folk med i arbejdet, og man er godt i gang med planlægningen.

Hjertet igen

Stafet for Livet fandt sted i og ved Hjertet i Ikast, og det arbejder man på kan gentages næste år.

Der er allerede åbnet for tilmelding af hold til stafetten, ligesom man har indledt et samarbejde med Mettes Guldlopper. Her har Stafet for Livet en permanent stand, hvorfra der sælges varer til fordel for projektet.

Hos lokalforeningen af Kræftens Bekæmpelse glæder man sig over arbejdet og de ekstra kontanter.

- Det er en dejlig overraskelse at modtage de penge, siger formanden for lokalafdelingen af Kræftens Bekæmpelse, Inger-Lise Katballe.

- Vi har endnu ikke fået snakket om, hvad vi skal bruge pengene til. Men vi hælder til, at det skal være til gavn og glæde for børn, og formentlig havner det i et eller andet ved Ruskærholm, siger formanden, der i øvrigt glæder sig over samarbejdet og dialogen med Stafet for Livet, der jo godt kan siges at være en konkurrent til Kræftens Bekæmpelse’s egne indsamlinger.

- Men det hele går jo til et godt formål, og vi har fra starten lagt vægt på at holde en god dialog, så vi samarbejder i stedet for at træde hinanden over tæerne, siger Peder Fenger.