Tjen penge på din tomme indkørsel: Nyt parkeringskoncept skal rulles ud i Herning

Ny virksomhed vil få parkeringspladser til at poppe op over hele Herning. Den vil hjælpe folk, der er træt af at spilde tiden på at lede efter en ledig plads til bilen

14. maj 2019, 05.45

Hvis du gerne vil undgå dystre p-kældre og irriterende spildtid, er den nye app ParkPrivate måske noget for dig. Den giver mulighed for at stille bilen i private menneskers indkørsel. Når der kommer en ny parkeringsplads i området, popper den simpelthen bare op på kortet på skærmen. Foto: PR-foto

Økonomi Huset, bilen, maden. Vi deler på livet løs. Nu er tiden kommet til at dele din indkørsel med andre.

For hvorfor skal frustrerede bilister lede i hundrede år efter en ledig parkeringsplads, når der er så mange tomme indkørsler rundt omkring?

Stine Johansson har sammen med sin kæreste og svigerfar skabt en ny platform og kaldt den ParkPrivate. ParkPrivate gør det let for private at tjene en skilling på udlejning af deres indkørsel, når den alligevel bare står og ser godt ud. Frustrerede bilister kan altså springe gættelegen over, og i stedet søge en ledig parkeringsplads frem gennem applikationen.

Den er nu helt klar til at blive rullet ud i Herning, fortæller Stine Johansson.

Selvom den midtjyske by ikke er lige så trafiktung og pakket som København og Aarhus - hvor platformen allerede er kommet godt i gang - mener Stine Johansson, at her bestemt er et stort potentiale.

- Det er der helt klart. Især i forbindelse med events og begivenheder kan ParkPrivate være en stor hjælp. Man kan booke forud, så man ved, der er en plads, når man kommer frem. Så slipper man for at beregne ekstra tid, som man jo ellers ofte må, siger Stine Johansson, der er administrerende direktør, og tilføjer:

- Vi tror og håber på, det bliver ret stort.

Bestemmer selv prisen...