
Ny konstitueret Gødstrup-direktør: Ser mulighedernes sygehus i Gødstrup
Henning Voss, der kommer fra en stilling som direktør i præhospitalet, er ny konstitueret hospitalsdirektør i Gødstrup
Udgivet:29. januar 2023, 11.59
Læsetid:5 minutter
Konstitueret hospitalsdirektør Henning Voss (t.v.) tager i næste uge over for den snart tidligere hospitalsdirektør, Poul Michaelsen, der skal være koncerndirektør i Region Midtjylland. Foto: Søren Braad Andersen, Regionshospitalet Gødstrup
2 måneder siden
GØDSTRUP 46-årige Henning Voss vil helt grundlæggende rigtig gerne gøre en forskel for patienterne. Det gør han i dag som direktør i præhospitalet. Og det forventer han også, at han i den grad kommer til at gøre, når han fra på onsdag bliver konstitueret hospitalsdirektør i Gødstrup.
- Det er drømmen om at gøre en forskel, der gjorde, at jeg sagde ja, da Pernille (Pernille Blach Hansen, regionsdirektør, red.) ringede, fortæller han.
- På mange måder er det mulighedernes sygehus. Det er blevet flyttet sammen, og nu skal vi have sygehuset til at fungere helt optimalt. Det, synes jeg, lyder rigtig spændende, siger Henning Voss.


Fra hospitaltop til regiontop: Poul Michaelsen takker af efter syv år med kæmpestore udfordringer undervejs
Har det lange lys på
Han er konstitueret frem til 1. november og tager over for Poul Michaelsen, men han har ikke tænkt at sig at lade den afgrænsede periode få nogen betydning.
- Jeg træder ind i en samlet ledelse, hvor vi træffer beslutninger i fællesskab. Jeg har tænkt mig at have det lange lys på, siger Henning Voss og slår fast, at han ikke er afvisende over for at blive den permanente løsning som hospitalsdirektør i Gødstrup.
- Hvis der er et match. Det er også det, den her konstitueringsøvelse går ud på. At se om der et match, siger han.
Henning Voss
46-årige Henning Voss er konstitueret hospitalsdirektør på Regionshospitalet Gødstrup fra 1. februar og frem til 1. november. Han er gift med Dorthe og er i en sammenbragt familie far til fem, hvoraf de fire i alderen 8 til 18 år er hjemmeboende. Familien bor i Horsens.
Efternavnet Voss udtales i øvrigt med »f«. Navnet stammer fra hans tyske far. Henning Voss, der har en dansk mor, er født i Tyskland, hvor han voksede op, inden familien flyttede til Danmark, da han var 11 år.
Han kommer fra en stilling som præhospital-direktør i Region Midtjylland, hvor han har været i knap fire år.
Han tager mange gode erfaringer med sig fra præhospitalet, der med hans egne ord er et hospital på hjul. Får man brug for akut hjælp, er det præhospitalets opgave at koordinere og give den sundhedsfaglige hjælp, indtil man modtages på hospitalet.
- I præhospitalet har man en tilsvarende organisation, som også er bygget op om delte ledelser. Præhospitalet står også for sundhedsydelser, og så er der transport- og logistikelementet, siger Henning Voss.
Han gør det klart, hvor vigtige it-systemerne er i præhospitalet, blandt andet når ambulancer skal overvåges, og at it-delen naturligt også fylder en stor del på Regionshospitalet Gødstrup.
- I digitaliseringen er der masser af muligheder, siger Henning Voss, der tidligere har haft lederstillinger på Regionshospitalet Horsens, Sygehus Lillebælt og Odense Universitetshospital.
Den seneste tids mediedækning af den pressede akutafdeling i Gødstrup kommer som sådan ikke bag på Henning Voss, for sådan er det også i præhospitalet, som er en del af den akutte kæde.
- Jeg kender kun problemstillingerne i Gødstrup fra medierne. Jeg hæfter mig ved, at ledelsen har søgt dialog med dem, der oplever presset, og at ledelsen anerkender, at der er et pres. Det kan jeg i øvrigt også selv skrive under på fra præhospitalets side. Jeg glæder mig til at tage del i dialogen, siger han.


Bakker op om akutlægers bekymring: Akutsygeplejersker sender brev til hospitalsledelse
Digitaliseringens muligheder
Selv om Regionshospitalet i Gødstrup er et større sted med flere ansatte end præhospitalet, så er det ikke skridtet op ad karriestigen, der fylder for Henning Voss.
- Det vigtige er at være med til at gøre en forskel, som jeg også føler, at jeg gør nu. Det er det, jeg er mest optaget af, siger han og uddyber:
- Vi har et fælles sundhedsvæsen med fri og lige adgang for alle, og det skal vi passe på. Der kommer flere ældre, der er økonomiske udfordringer, og det kan være svært at få medarbejdere nok. Så vi skal finde nogle veje. Det er ikke nemt, men det er jeg enormt optaget af at hjælpe med. Det tror jeg, vi alle er optagede af. Vi er alle sat i verden for at lykkes med det - det er det, vi brænder for.

Det er også vigtigt for ham at understrege, at langt de fleste patienter i det midt- og vestjyske får en god behandling i dag.
- Rigtig mange patienter får en god hjælp hele vejen rundt hver eneste dag. Men vi skal have fundet nogle løsninger på den demografiske udvikling, siger han og peger blandt andet på digitale løsninger, som han tidligere har arbejdet meget med.
- Det skal være lettere at være patient og medarbejder. Noget af det, Gødstrup er kendt for, er det gode samarbejde med kommuner og lægepraksisserne, siger han og tilføjer:
- Det kan godt være, at den rette hjælp skal gives ude ved borgerne, så de via digitale løsninger får specialisterne hjem til sig, i stedet for at de skal have en seng på hospitalet. I Gødstrup er man langt med digitalisering allerede, og jeg tror, vi skal tage endnu flere skridt i den retning til gavn for både patienter og medarbejdere.


Rekruttering i Gødstrup: Akutafdelingen har halveret antallet af ledige sygeplejerskejob
Mærker gejst og pionerånd
Onsdag i næste uge kan Henning Voss for alvor trække i arbejdstøjet, når han har sin første dag på Gødstrup-hospitalet.
- Jeg glæder mig enormt meget. Jeg synes, at der er en gejst og en pionerånd, og jeg hører jo også, at folk ser Gødstrup som mulighedernes hospital. Det glæder jeg mig virkelig meget til at blive en del af, siger han og slår fast, at han glæder sig til ledelsessamarbejdet med den lægefaglige direktør og den sygeplejefaglige direktør.
I første omgang vil han dog stikke en finger i jorden og lære hospitalet at kende.
- Jeg er en type, der tager bestik af situationen, og jeg skal lære stedet at kende. Jeg tror på kontinuitet i ledelsen, som jo er godt i gang. Jeg skal ikke revolutionere noget, men passe ind og hjælpe til. Det ser jeg som min rolle, siger den konstituerede hospitalsdirektør.


Regionsdirektør om ny konstitueret hospitalsdirektør: Vil sikre ro og en sikker hånd på rattet
Indlæser debat