Standpunkt: Jammerdal på banen - skændsel på tribunen

Udgivet:16. november 2022, 13.00

Læsetid:3 minutter

Vibeke Larsen. Foto: Henrik Ole Jensen

Vibeke Larsen
Chefredaktør

11 måneder siden

»Sygemelding?«, lød den drilske sms-besked til mig ved slutfløjtet efter FC Midtjyllands jammerlige optræden i pokalkampen på Viborg Stadion i torsdags.

Beskeden var fra en kollega, der er født i Viborg og derfor jo ikke helt selv kan gøre for, at han holder med de grønblusede.

Han kender min FCM-passion, og selvfølgelig skulle jeg drilles efter ulvenes piv-ringe indsats og holdets exit fra årets pokalturnering.

»Det skulle da lige være på grund af for højt blodtryk«, lød mit retursvar på det med sygemeldingen.

For blodtrykket havde mange gange undervejs i kampen været oppe i det røde felt - og jeg måtte skifte tv-kanal ved 3-0-målet, mens jeg hjemme i sofaen spyede ild og råbte noget i stil med »er der da ingen grænser for, hvor meget vi skal være til grin…«, og »jeg gider ikke spilde tid på de klaphatte længere.«

Der er faktisk ikke noget eller nogen, der kan gøre mig så arrig, desillusioneret og sur, som når FCM spiller dårligt og uengageret.

Og netop det har vi jo set alt for meget af i alt for mange kampe i denne sæson. Hvor spillerne konstant mister bolden, ikke kæmper som et hold, spiller langsomt, slår opgivende ud med armene ved fejlafleveringer eller bare står og glor, når en medspiller er under pres - og i øvrigt giver op længe før slutfløjt.

Pokalkampen var eklatant ringe, men kan beklageligvis ikke bare skydes til hjørne som en enkelt dårlig dag på kontoret.

Det har været noget af en rutsjebane-sæson med desværre flere lavpunkter end højdepunkter.

Og den seneste uge med 0-0 hjemme mod FCN, 3-1 ude mod Viborg og i søndags 0-0 ude mod Randers har da været helt ude i rælingen.

Det er svært at forstå, at det er samme hold, som ugen før hev 2-0 op af hatten hjemme over Sturm Graz og er et skridt videre i Europa League.

Det er vist godt for både spillere, klubledelse og fans, at der er nu er vinterpause. Med tid til både at slikke sår, revurdere truppen og spillerne, forberede sig inden sæsonstart samt reflektere over egen formåen eller mangel på samme.

Vi bør simpelthen kunne forvente mere og bedre af spilere, hold og ledelse i en klub på det niveau og med den økonomi og spillerbudget.

Heldigvis er der dømt endnu længere »kamppause« til en flok idiotiske FCM-tilhængere, som ikke må komme på stadion de næste mange år.

Efter pokalkampen i Viborg tændte nogle af de fremmødte ild på tribunen, slog og sparkede på de kontrollører, der kom løbende for at slukke ilden, og begik efterfølgende hærværk uden for stadion og angreb politiet med kasteskyts.

Det er en fuldstændig vanvittig og skandaløs opførsel, som FCM heldigvis slår hårdt ned på med karantæner på mellem to og fire år samt bøder á 5000 kroner.

Indtil nu er 16 personer identificeret og straffet. Men klubben vurderer, at der er flere, oplyste den i går.

Hver eneste af dem er en skændsel mod fodbold, mod klubben, mod spillerne og i særdeleshed mod alle de fans, der opfører sig ordentligt og troligt møder op til kampene for at se fodbold og for at bakke holdet op i tykt og tyndt.