Sådan endte kampen: Sæsonens første FCM-sejr og midtjysk kontrol i Aalborg

Júnior Brumado blev matchvinder, da FC Midtjylland vandt 1-0 over AaB

24. juli 2021, 17.45

Júnior Brumado jubler over sin træffer til 1-0 ude mod AaB. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

FODBOLD Så fik FC Midtjylland og klubbens nye cheftræner, Bo Henriksen, sæsonens første sejr.

Lørdag aften vandt FCM-mandskabet med 1-0 ude over AaB i Superligaen.

Angriberen Júnior Brumado blev matchvinder for midtjyderne, da brasilianeren efter en halv time udnyttede et oplæg fra landsmanden Paulinho.

I AaB-feltet scorede Júnior Brumado via den ene stolpe – en forløsning for FC Midtjylland, der syv minutter forinden – kontroversielt - havde fået et mål annulleret ved Mikael Anderson, som ellers flot headede kuglen ind bag Jacob Rinne i den nordjyske ramme.

Det var brasilianske Evander Ferreira, som af videodommersystemet VAR blev udpeget i offsideposition, inden han lagde bolden ind over, hvor anfører Erik Sviatchenko pandede bolden ind til Mikael Anderson.

Under alle omstændigheder var føringen og den senere sejr fuldt fortjent. FC Midtjylland var i fin kontrol i det meste af matchen, hvor hjemmeholdet fra Aalborg - i store træk - kun var farlige på deres mange frispark og hjørnespark.

Matchvinder Brumado burde have scoret en pind mere på Aalborg Portland Park, hvor 3784 tilskuere var på plads.

I første halvleg stod brasseren få meter fra målstregen, viftede en modstander væk og passerede Jacon Rinne. Bolden prellede af på den ene stolpe. En kæmpe mulighed til frontmanden.

Bo Henriksen havde op til dysten i Aalborg valgt at skifte spilformation - fra 4-3-3 til 3-4-3 med Henrik Dalsgaard, Erik Sviatchenko og debutanten Juninho i tremandsforsvaret - og med Joel Andersson og Paulinho som wingbacker.

Taktikken var en succes i form af antallet af åbne chancer, som AaB'erne havde svært ved at kreere over for den fysisk stærke og konsekvente defensiv.

FCM'erne hentede også de tre point med hjem som følge af en hårdtarbejdende offensiv, hvor især profilen Pione Sisto knoklede i holdets tjeneste og fremtvang en lang række frispark - til frustration for AaB og hjemmepublikummet.

Med sejren i Nordjylland er FC Midtjylland på tavlen i Superligaen. "Ulvene" har nu tre point for to kampe. Onsdag aften venter skotske Celtic i Champions League-kvalifikationen.

Se tilbage på kampen, som den udspillede sig i vores liveblog herunder.

Indlæser debat...