Fra Herning Bladet: Fem-årsjubilæum med gashåndtaget i bund

DJ Motorcykler har nu eksisteret i fem år, og indehaver Danni Jensen har travlt som aldrig før

Udgivet:19. marts 2021, 08.28

Læsetid:5 minutter

Siden Danni Jensen blev udlært motorcykelmekaniker, drømte han om at blive selvstændig. Den drøm gik i opfyldelse for fem år siden med DJ Motorcykler, og det går så godt, at Danni Jensen ikke længere har tid til at skrue i cyklerne. Han tager sig af køb og salg til butikken. Foto: Henrik Ole Jensen

Lene Toksvig
Magasinredaktør| toksvig@herningfolkeblad.dk

2 år siden

UGENS VISIT I foråret 2016 gik en drøm i opfyldelse for Danni Jensen, da han slog dørene op for sin helt egen motorcykelforretning, DJ Motorcykler, på Transportbuen i Hi Parken. På daværende tidspunkt bijobbede han ved siden af hos ABC Ikast, som hans far ejer - og som DJ Motorcykler deler adresse med. Det er der dog for længst sat en stopper for, da motorcyklerne i den grad fylder hverdagen ud.

- Vi rigtig travlt. Vi solgte 130 motorcykler sidste år. Det var rigtig godt, konstaterer Danni Jensen.

DJ Motorcykler runder snart de første fem leveår - og det er altså med gashåndtaget i bund, hvilket skyldes flere ting, fortæller Danni Jensen. Kort efter åbningen lukkede en konkurrerende butik, men DJ Motorcykler har samtidig formået at slå sit navn fast i miljøet,

- Vi har mange kunder - vi har oprettet en fast kreds, men vi elsker også, når der kommer nye kunder, som har den fælles interesse og passion, som vi har. Så kan man hurtigt falde i snak, griner Danni Jensen, der har kunder over hele landet.

Da DJ Motorcykler åbnede for fem år siden, rådede man over et 100 kvadratmeter stort motorcykelværksted samt 150 kvadratmeter udstilling. Siden har man udvidet med yderligere 90 kvadratmeter, men faktisk står man fortsat og mangler plads til at kunne fremvise de mange motorcykler. Foto: Henrik Ole Jensen

Faktisk er det over 50 procent af de brugte motorcykler, der ryger af sted til kunder på Sjælland.

De brugte sælger godt

Den primære omdrejningspunkt for DJ Motorcykler er at sælge og reparere motorcykler. Der er nye motorcykler at finde i forretningen, men Danni Jensen bruger masser af tid på at købe brugte motorcykler på auktioner og hos private.

- 85-90 procent af salget er brugte motorcykler. Det er vi rigtig gode til, lyder det.

Desuden arbejder DJ Motorcykler i scootere og ATV’ere, og om vinteren giver opbevarer man motorcykler for kunderne, og når det gode vejr melder sig, gøres de køreklar.

Danni Jensen har to svende på værkstedet, der tager sig af reparationer og klargøringer, og teamworket er også medvirkende til, at forretningen kører derudad.

- Salget har gjort, at værkstedet går godt, og et godt værksted skaber et godt salg. Service er en vigtig del, ligesom prissætningen, og du finder altid den billigste hos mig. Jeg ved, hvad jeg vil give - og hvad jeg vil tjene. Jeg finder det niveau, kunden vil have, forklarer Danni Jensen.

Luksus i en coronatid

Travlheden har især været markant i det seneste år, for corona-krisen har kastet positive vinde over forretningen modsat finanskrisen. Da den skyllede ind over landet, var Danni Jensen ansat i en motorcykelforretning i Vejle, hvor man i alvorlig grad mærkede negative konsekvenser.

- Motorcykler er en luksusting, så når folk skærer noget fra, så er det motorcyklen. Men denne gang er købekraften her stadig, ligesom lånemulighederne er der, så der er flere, der nu har fået sig en motorcykel, forklarer Danni Jensen, der dog lige nåede at blive lidt nervøs for fremtidsudsigterne.

- Sidste år 11. marts, der tænkte jeg lige ... Jeg havde lige brugt alle pengene på at købe motorcykler, husker Danni Jensen med et smil.

Alle bekymringer blev dog hurtigt fejet af bordet.

- Vi har haft helt vildt travlt, og jeg leder da også efter en lærling og en til butikken, fordi vi har så travlt, men det er svært at finde, fortæller Danni Jensen og uddyber, at man skal være dedikeret til de tohjulede for at begå sig i branchen, så man kan yde den bedste service.

Sæsonen er skudt i gang

Nu fortæller kalenderen, at det forår, hvilket er lig med, at vi snart kan begynde at møde masser af motorcykler på vejene, når de får nummerplader på efter vinterhiet. Men faktisk har sæsonen været i gang et stykke tid - og travlheden ser ud at fortsætte her i 2021.

- December kan være en død måned, men 1. januar går sæsonen for alvor i gang, og det ser godt ud i år. Vi har allerede solgt 25 motorcykler, fortæller Danni Jensen, der har en forklaring på tendensen.

Danni Jensen er indehaver af DJ Motorcykler, der oplever stor interesse for de store maskiner. 2020 var således et rekordår med 130 solgte motorcykler, og i år har man allerede solgt omkring de 25. Foto: Henrik Ole Jensen

- Danskerne begynder at rode på nettet og gør noget ved det, når de finder det, de vil have. Men har man de rigtige varer til de rigtige priser, kan man sælge året rundt, lyder det.

De nye motorcykler sælges dog primært i højsæsonen.

- Men det kan skifte hvert år. I år var kunderne tidligt i gang, fordi det blev godt vejr i slutningen af februar - det sparkede sæsonen i gang. Sådan har det været alle år - folk bliver lidt kulrede i løbet af vinteren, griner Danni Jensen. Fed branche

Han kan nu se tilbage på de første fem år som selvstændig.

- Det er vildt - det er gået ekstremt stærkt. Hele vejen igennem har det været hårdt, og man får sig nogle slag over fingreren, fortæller Danni Jensen, der samtidig understreger, at det har været sjovt - og at det var den rigtige beslutning, han tog, da han blev selvstændig.

- Jeg har mødt gode og sjove kunder - det er en fed branche, understreger han.

Travlheden betyder dog, at Danni Jensen ikke længere selv så ofte kører ud i det blå på sin motorcykel, for der er også en familie, der skal passes.

- Jeg har ikke så meget tid, men jeg kører nogle gange en omvej hjem. Men det er noget, man vælger, når man er i branchen, lyder det.

Tejs Nielsen er en af de to mekanikere på værkstedet. Han kom til allerede et år efter, at DJ Motorcykler åbnede. Han er blandt andet med til at klargøre kundernes motorcykler, som DJ Motorcykler har opbevaret henover vinteren. Foto: Henrik Ole Jensen