Blue Fox stormer videre: De danske mestre blev nedlagt på udebane

Herning Blue Fox vinder 2-0 i Rungsted og har nu kun lukket et enkelt mål ind i de seneste fire kampe, der alle har givet sejre

26. september 2021, 19.33

Mathias Bau Hansen har haft en god weekend med scoringer både mod SønderjyskE og Rungsted. Foto: Tom Laursen

ISHOCKEY Herning Blue Fox fortsætter opstigningen gennem tabellen i Metal Ligaen. Søndag blev det til fjerde sejr på stribe, og »rævene« har dermed nu 12 point. Efter fredagens 7-0-knusning af SønderjyskE, blev det søndag en anderledes lige forestilling i Hørsholm mod værterne fra Rungsted Seier Capital, der er forsvarende danske mestre. Med en Herning-sejr på 2-0 fortsætter problemerne for nordsjællænderne.

Til gengæld ser det mere positivt ud i Herning. Det var altså fjerde sejr i træk, og i tre af de fire kampe har modstanderne slet ikke kunnet score mod svenske Emil Kruse i Herning-målet. Én mål imod i fire kampe er ganske enkelt enestående.

Mathias Bau Hansen, der også scorede fredag, bragte Blue Fox foran på et mål i powerplay fem minutter inde i anden periode.

Herefter udviklede kampen sig til en stillingskrig, og der blev først scoret igen med 25 sekunder tilbage på kampuret. Det var finske Miska Humaloja der kunne sende pucken i det tomme mål, da Rungsted satsede uden målmand.

Det blev én af de sjældne kampe, hvor Blue Fox tabte skudstatistikken. 22-16 i Rungsteds favør lyder den opgørelse, men den vigtigste statistik - målene - vandt Herning altså 2-0, selv om mandskabet blev ramt af hele syv udvisninger. Rungsted tog »kun« fire.

I forhold til kampen i fredags måtte Blue Fox spillede uden backen Oskar Drugge og angriberen Frederik Brændgaard, der begge var ukampdygtige, men det var altså ikke nok til at stoppe den herningensiske vinderstime.

Den stime kan udbygges på tirsdag, når Herlev, der med 13 point har et enkelt mere end »rævene«, kommer på besøg i Herning.

Indlæser debat...