Ellemann og Løkke har tidligere drøftet formandspost

Lars Løkke har længe haft Ellemann-Jensen i tankerne som ny Venstre-formand, og de har tidligere talt om det

19. september 2019, 07.14

Samme med Ellen Trane Nørby (på billedet) og Inger Støjberg, som begge er kandidater til posten som Venstres kommende næstformand, var Jakob Ellemann-Jensen (V) til kredsmøde på Lyngby Gymnasium tirsdag aften. Formands- og næstformandskandidaterne i Venstre besøger frem mod det ekstraordinære landsmøde den 21. september de forskellige regioner for at møde medlemmerne. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

POLITIK Tidligere Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen og formandskandidat Jakob Ellemann-Jensen har tidligere talt om, at sidstnævnte skulle være ny formand for Venstre.

Det siger Jakob Ellemann-Jensen efter et kredsmøde i Venstre i Lyngby tirsdag aften.

På spørgsmålet om, hvorvidt han vidste, at Lars Løkke Rasmussen har haft planer om, at køre ham i stilling som ny formand, siger Ellemann-Jensen:

- Det tror jeg, Lars (Løkke, red.) har vidst i længere tid, end jeg har vidst, det må jeg sige.

- Det er noget, vi har talt om på et tidspunkt, men det lyder, som om det er noget, Lars har tænkt på længere, end jeg har, siger han.

Søndag gav Lars Løkke Rasmussen sine første interview som forhenværende V-formand.

Han sagde blandt andet til både DR og TV2, at han længe havde tænkt, at Jakob Ellemann-Jensen og ikke næstformanden, Kristian Jensen, skulle overtage formandsposten.

/ritzau/