Julemærkehjem fik seniorers gavekort: Snejbjerg Seniorsport syntes børn på julemærkehjem havde større gavn af pengene

Snejbjerg Seniorsports Super-Gejst-Spreder-Pris kunne næsten ikke have en bedre modtager end Julemærkehjemmet i Hobro

Udgivet:25. februar 2022, 11.16

Læsetid:2 minutter

En halv time før Snejbjerg Seniorsport gik i gang med tirsdagsgymnastikken forleden, blev der holdt ekstra formiddagshygge i anledning af, at foreningens formand, Erling Heller, skulle overrække et gavekort på 5000 kroner til lederen af Julemærkehjemmet i Hobro, Lene Gamrath. Foto: Privatfoto

SNEJBJERG For nylig skrev vi her i avisen om Snejbjerg Seniorsport, som havde besluttet at give Super-Gejst-Spreder-Prisen fra DGI Midtjylland, et gavekort på 5000 kroner til Intersport, videre til Julemærkehjemmet i Hobro. Forleden blev gavekortet overrakt til hjemmets leder, Lene Gamrath, som fortalte meget levende om, hvad der foregår på Julemærkehjemmet, og hvordan børn der har det svært, får et godt skub i retning af mere selvtillid og tro på livet, fortæller Lisbeth Bliksted, medlem af Snejbjerg Seniorsports bestyrelse.

Julemærkehjemmene hjælper børn, der mistrives. Børn, der føler sig forkert, og som har brug for hjælp til at håndtere mobning, ensomhed og lavt selvværd, og Lene Gamrath fortalte blandt andet om børn, som siger, at de ikke har nogen venner, og at de nok heller ikke vil have det. Men efter 10 uger på julemærkehjemmet, har barnet fået en masse nye venner, som også har lyst til, at de skal holde sammen efter opholdet, og så tør barnet pludselig lukke sig op for nye venner.

Landede det rigtige sted

- Andre har aldrig oplevet at blive fejret på deres fødselsdag, og de føler ikke, de er en fejring værd. Men det oplever de på Julemærkehjemmet, og det øger deres selvværd, fortæller Lisbeth Bliksted, der var med til overrækkelsen.

- Lene Gamrath havde så mange eksempler på, hvordan et 10-ugers ophold på hjemmet har en stor betydning for børnenes fremtid. På Julemærkehjemmet arbejder man også med familierne til børnene, så indsatsen kan gøre en forskel for hele familien, og dermed fremme en positiv udvikling for dem alle.

Vi ved jo, at relationer er det vigtigste i et menneskes liv, for at man kan blive lykkeligere - sundere og leve længere. Det er så vigtigt, at børnene bliver set, hørt, forstået og bliver en del af fællesskabet. Det er noget af det, Julemærkehjemmet giver til børnene, og som de ikke oplever i deres hverdag, fortæller hun.

Gavekortet på de 5000 kroner landede altså det helt rigtige sted, synes Snejbjerg Seniorsport, som til gengæld selv har beholdt det fysiske bevis på, at de frivillige i foreningen har været med til at sprede gejst og har gjort en ekstra indsats under corona - nemlig en flot pokal.

mim

Medlemmer af Snejbjerg Seniorsport var mødt talstærkt op, da Julemærkehjemmet i Hobro fik overrakt det gavekort, som foreningen har givet videre til julemærkehjemmets børn. Foto: Privatfoto