Ilskov fik en stålsat signalkvinde

Landsbyens første udendørs kunstværk blev i går indviet foran et talstærkt publikum

24. august 2018, 20.00

Formanden for udvalget for kunst i Ilskov, Ole Nikolajsen (t.h.), og årets Ilskovborger, Rikke Rocatis, kunne nyde byens første udendørs kunstværk, mens kunstneren selv, Jørgen Pedersen (t.v.), fortalte om motivet og sin opvækst mellem Ilskov og Simmelkær. Foto: Tom Laursen

Ilskov Det blev et tilløbsstykke af de større, da skulpturen »Signalkvinden« i går blev indviet på den gamle baneplads ved Alhedestien i Ilskov.

Herning-kunstneren Jørgen Pedersen, der er født på Skåphusmark mellem Ilskov og Simmelkær, står bag skulpturen, som har taget sit motiv efter den signalkvinde, der passede overgangen, da der var trafik på skinnerne mellem Herning og Viborg.

En heftig regnbyge ved 16-tiden trak tunge skyer ind over Ilskov, men da formanden for Udvalget for kunst i Ilskov, Ole Nikolajsen, bød velkommen præcis klokken 16.30, var skyerne væk.

I stedet strålede solen om kap med formandens stolthed over projektet.

- Det er dejligt at være Ilskovborger, når det, vi kæmper for, lykkes, sagde han og henviste til, at det i denne uge lykkedes at få fordoblet antallet af pladser i byens vuggestue.

Står helt centralt i byen...

Læs denne artikel

- og alle andre på Herning Folkeblad fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Adgang til debat

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til debat

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos Læserklubben