Legetøj er en stor succes: De måtte bare åbne en legetøjsbutik

Børnenes Kartel er en gammel drøm, der går i opfyldelse og et legetøjseventyr, der begyndte med en samlermani

9. juni 2019, 11.58

Familien Krogh Ritter i deres legetøjsbutik Børnenes Kartel i herningCentret. De er fra venstre Heidi Ritter, datteren Julie Ritter og Torben Krogh. Foto: Henrik Ole Jensen

Herning En passion for børn og fantasi, modeltog og lysten til at gå i legetøjsbutikker er en del af årsagen til, at parret Heidi Ritter og Torben Krogh åbnede Børnenes Kartel, en butik med legetøj, babyudstyr og interiør til børneværelset.

Men de kunne heller ikke andet, siger de.

- Vi har altid sagt, at det var det her, vi ville, og vi sagde ikke: »så må vi se, hvordan det går«. Vi sagde: »det skal gå«.

Parret begyndte med en webshop og en fysisk butik i et industrikvarter i udkanten af Herning. I dag har parret en webshop og fire fysiske butikker, heriblandt én i Herning midtby og butikken i herningCentret, som åbnede i marts i år.

- Det er en gammel drøm, der er gået i opfyldelse. Jeg har altid gået i legetøjsbutikker, og jeg har slæbt Julie med, for så var det ligesom mere legitimt, siger Torben Krogh, der er tidligere salgschef i henholdsvis en køkken- og en gulvvirksomhed.

Julie er parrets ældste datter på 22 år, men også lillesøster Frederikke på snart 10 år er blevet »udnyttet«.

- Jeg har set alle børnefilm i biografen med Frederikke, så havde jeg en undskyldning for at se dem. Jeg synes, de er så gode, siger Heidi Ritter og ler.

Legende univers...