Tysk kultklub vil undgå storhedsvanvid efter CL-billet

Union Berlin må ikke ændre sig af at skulle spille Champions League, siger profil og cheftræner.

Udgivet:28. maj 2023, 10.02

Læsetid:2 minutter

Union Berlins spillere og fans fejrede lørdagens vigtige sejr over Werder Bremen.

/ Ritzau /

4 måneder siden

BERLIN For første gang i klubbens 117 år lange historie skal Union Berlin i næste sæson spille i Europas bedste klubturnering, Champions League.

Kultklubben fra Köpenick i det sydøstlige Berlin sikrede billetten til det lukrative selskab lørdag med en 1-0-sejr hjemme over Werder Bremen.

Klubben med det hjemmebyggede stadion og de mange venstreorienterede fans er imidlertid på mange måder i opposition til den kapitalistiske, moderne fodboldverden.

Derfor må klubben ikke ændre sig af, at den nu kan se frem til en indsprøjtning på et pænt trecifret millionbeløb i kroner.

Sådan lyder det fra lørdagens matchvinder, Rani Khedira, og cheftræner Urs Fischer.

- Det kan gå i to retninger herfra, og det skal vi alle være helt klar over. Der kan opstå en masse tåbelige debatter og problemer, når man får tilført så mange penge.

- Klubben har bevist de senere år, at den ikke gør urimelige ting og ændrer sig af at have store fremgange. Det vigtigste er, at vi alle forbliver ydmyge og husker på, hvorfor vi nu er i denne situation.

- Min fornemmelse er også, at alle i klubben tænker på samme måde. Det gælder fra præsident, sportschefen og især træneren, siger Rani Khedira ifølge dpa.

Efter sejren over Werder Bremen blev Champions League-hymnen til stor morskab smidt på stadionets højttaleranlæg.

Træner Urs Fischer betoner dog, at han ikke vil lave noget grundlæggende om eller komme med en lang, dyr ønskeliste med nye spillere, bare fordi klubben kan komme til at møde storhold som Real Madrid, Napoli eller Manchester United.

- Det vigtigste er, at vi forbliver tro mod os selv. Vi skal fortsætte med at vise ydmyghed og være beskedne, siger Urs Fischer, efter at den vigtige fjerdeplads kom i hus.

Klubben har 45.000 medlemmer. Hjemmebanen, Stadion An der Alten Försterei, har plads til cirka det halve.

Klubbens fans hjalp frivilligt med at modernisere stadionet i perioden 2008-2013 for at holde omkostningerne nede på et niveau, som klubben havde råd til.

I den periode lå klubben i 2. Bundesliga, og penge var en mangelvare. Alligevel rev den principfast en sponsorkontrakt til en værdi af 15 millioner kroner over, fordi sponsorens bestyrelsesformand var tidligere Stasi-agent.

Klubbens stadion er fyldt til den årlige julefest, hvor fans mødes for at drikke glühwein og synge julesalmer og fodboldsange.

Union Berlin rykkede op i Bundesligaen i 2019. Den danske landsholdsreserve Frederik Rønnow er klubbens førstemålmand.

/ritzau/