Ny tv-serie: Simon Kvamm og Svend Brinkmann vil lære Silkeborg at blive lige så dynamisk som Herning

25. marts 2021, 10.34

Foto: Henrik Ole Jensen & pr-foto

SILKEBORG/HERNING Om to uger er der premiere på en ny tv-serie, der sætter fokus på forholdet og måske forskellene mellem Silkeborg og Herning. Og hvem bedre til at italesætte det naboskab end Simon Kvamm fra Silkeborg og Svend Brinkmann fra Herning? Nogenlunde sådan præsenterer Simon Kvamm torsdag morgen sit seneste projekt på sin Instagram-profil.

- I otte år har jeg eksperimenteret og arbejdet med, hvordan man får noget sjovt ud af historien om en mand, der via lifecoaching lykkes med sit ydre liv, men knækker i sit indre. Om to uger, torsdag d. 8/4, lander komediedramaet GURU i seks afsnit på DR2 og DRTV, skriver musikeren, komikeren og allround mediemennesket på det sociale medie.

- GURU handler om de konsekvenser det kan have, når søgende sjæle giver livsråd til søgende sjæle, skriver Simon Kvamm videre.

- Jeg spiller en lifecoach, som er vendt hjem til sin barndomsby Silkeborg med coachingprogrammet/bogudgivelsen/sceneshowet »GÅ SELV«, der skal give silkeborgenserne mod til at tage deres skæbne i egen hånd, så Silkeborg kan blive lige så dynamisk en by som Herning. Man følger min karakters kamp for at få den lokale fodbold-maskot, Odderen Theis fra Silkeborg IF, udskiftet med et farligere dyr, der kan bide skeer med Ulven Lupus fra FC Midtjylland. Man følger, hvad der sker, når hans barndomsven på skæbnesvanger vis tager »GÅ SELV«-programmet bogstaveligt. Og parallelt følger man, når min karakter desperat søger råd og retning hos sin egen lifecoach og guru, skriver Simon Kvamm og løfter sløret for, at serien også har et vist medejerskab fra Herning-siden.

- Serien er skabt sammen med min hustru Stine Ellerbæk og min ven Svend Brinkmann. De seks episoder er forfattet af Rasmus Horskjær og instrueret af Christian Dyekjær. Min buddy Brian Lykke og mit idol Kirsten Lehfelt har været med hele vejen. Og mine nye legekammerater Kasper Nielsen og Frederik Cilius har sat prikken over i’et. Musikken, som er skabt til serien, leveres af HUGORM, lyder det fra silkeborgenseren, der glæder sig til at præsentere serien for tv-seerne.

- Det har været noget af en bjergbestigning for mig at få realiseret det her projekt. At finde den rigtige balance mellem humor og alvor. At få en tv-station til at tro på ideen. At få lov at lade det hele foregå i Silkeborg. Og så har det ikke mindst været voldsomt at spille hovedrollen og bruge så meget af mig selv og mine egne både latterlige og dystre sider.

Serien får som sagt premiere 8. april på DR2.

Indlæser debat...