Svar til John Thomsen: Kommunens medansvar for at dele Studsgård i to

Udgivet:21. juni 2022, 12.27

Læsetid:2 minutter

Carsten Markussen. Foto: Privatfoto

Af Carsten Markussen. Voldsgårdvej 9 Studsgård SØ

SPORARBEJDE Svar til formand for infrastrukturudvalget i Herning Kommune, John Thomsen.

Det er ikke korrekt, at det udelukkende er Banedanmarks beslutning at lukke Ørneborgvej- og Snejbjergvej-overskæringen samtidigt. Herning Kommune er vejmyndighed og har som sådan godkendt oplæg fra Banedanmark. Herning Kommune kunne have afkortet omvejen og muligvis også have fået opdelingen af Studsgård flyttet til et mere belejligt tidspunkt. Vi kan konstatere, at hverken Herning Kommune eller Banedanmark gad gøre sig den ulejlighed at kontakte borgerforeningsformanden i Studsgård for at samarbejde om det her; vi læste først om lukningen på skilte ved banen cirka tre uger før.

Jeg har i kommunikation med Banedanmark fået følgende besked:

»Spærringerne udarbejdes i samarbejde med den relevante kommune samt beredskab (politi, brandvæsen m.m.). I dette tilfælde er det Herning Kommune som vejmyndighed, der har udstedt tilladelsen til spærringerne og omkørselsplaner. Hvis der er lokale forhold, som ikke er forenelige med de af Banedanmark ønskede indmeldte spærringer og omkørsler, vil den relevante kommune påpege dette over for os og således ikke udstede en tilladelse. På grund af systemets tekniske kompleksitet er der både tekniske og sikkerhedsmæssige hensyn, der skal overvejes, og det kan hertil desværre være svært at tilgodese alles ønsker og interesser.«

Herning Kommune har altså, uden at tænke sig om og uden en eneste tanke på borgerne, ageret gummistempel for Banedanmarks planer, som ikke tog hensyn til omvejens længde og heller ikke til afstande til centrale funktioner i folks dagligdag, ligesom der heller blevet taget nogen som helst hensyn til den årlige byfest i Studsgård, som det jo var tre år siden, vi sidst kunne afholde og fejre.

Læs også
<span>Svar på »Studsgård er delt i to«:</span> Det er ikke kommunens beslutning <span>Svar på »Studsgård er delt i to«:</span> Det er ikke kommunens beslutning
Læs også:
Svar på »Studsgård er delt i to«: Det er ikke kommunens beslutning

John Thomsen erkender, at det IKKE er ok at lave en omkørsel på 7,7 kilomter til skole, daginstitution, sport og kulturelle begivenheder, når det kunne næsten halveres med lidt planlægning, men den fejl kan han ikke skubbe over på Banedanmark - den ligger hos Herning Kommune.

Vi har ellers fået mange SMS-formaninger fra Banedanmark om ikke at gå over banen - hvor havde de egentlig fået vores telefonnumre fra?

Til orientering for formanden og Banedanmark kørte vi ikke spirituskørsel, vi gik, både ædru og fulde, hen over banelegemet, byfesten skulle jo fejres og alle studser genses, bobturneringen skulle udkæmpes, og der var i det hele taget et værre renden frem og tilbage. Heldigvis ingen tilskadekomne eller døde.

Jeg gentager: Det er DÅRLIG planlægning Herning Kommune. I skylder en omgang til HELE Studsgård.

Læs også
<span>Det er dårlig planlægning, Herning Kommune:</span> Studsgård er delt i to <span>Det er dårlig planlægning, Herning Kommune:</span> Studsgård er delt i to
Læs også:
Det er dårlig planlægning, Herning Kommune: Studsgård er delt i to

Indlæser debat