40 år hos Hedegaard Biler: Som treårig kunne John Würtz alle bilmærker

John Würtz har i 40 år arbejdet med biler, og selv i fritiden beskæftiger han sig med de firehjulede

Udgivet:10. september 2023, 10.00

Læsetid:2 minutter

Siden han var 18 år, har John Würtz arbejdet med biler om end interessen for de firehjulede opstod allerede, da han var ganske ung. 1. september kunne han fejre 40-årsjubilæum ved Hedegaard Biler. Foto: Privatfoto

Jacob Hove
Debatredaktør
Jacob Hove
Debatredaktør| +45 96 26 37 11 | jah@herningfolkeblad.dk
Færdiguddannet i 2010 fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og Syddansk Universitet. Ansat på Folkebladet siden 2017.
Se flere artikler af Jacob Hove

JUBILÆUM Det er en bilnørd i ordets mest sympatiske forstand, som 1. september kunne fejre 40-årsjubilæum ved Hedegaard Biler på Dueoddevej i Herning.

John Würtz kom som 18-årig i lære som reservedelsekspedient, og når han i dag ser tilbage på sin lange karriere, så er første tanke: Hvor blev tiden af?

For ham føles det ikke som om, der er gået fire årtier, for han har altid været glad for sit job.

Som 20-årig stod han som udlært lagerekspedient, og så fik han et tilbud om at blive lagerchef; det sagde han ja tak til.

I 17 år var han lagerchef, og derefter var han i en lang periode direktør for Hedegaard Biler, som i denne periode havde fået en søsterforretning.

I 2021 fusionerede de to forretninger, og de seneste par år har John Würtz arbejdet som sælger i familievirksomheden Hedegaard Biler, hvor Anders Hedegaard, der er tredje generation, er indehaver.

40 sjove år

Gennem årene har mærkerne Mitsubishi og Hyundai spillet hovedrollen, men der har også i kortere perioder været mindre kendte mærker forbi forretningen som for eksempel DDR-bilmærkerne Trabant og Wartburg samt amerikanske AMC.

Og apropos bilmærker så fortæller John Würtz, der er 58 år, at han som treårig kunne nævne samtlige bilmærker - det lå med andre ord i bilkortene, at han skulle havne, hvor han gjorde.

Han nyder stadig at være i branchen:

- Der er aldrig to dage, som er ens. Vi står konstant over for nye udfordringer af forskellig karakter. Der er en løbende udvikling med forskellige biler, nye afgifter, priser der stiger og falder, og konjunkturer og trends som svinger i den ene og den anden retning. Det har altid været sjovt at finde vejen igennem, og det har vi formået at gøre i firmaet gennem alle år, siger John Würtz, som nyder den daglige kontakt med en masse mennesker og samarbejdet om at finde den rigtige bil til dem.

Fritiden bruges i en bil

Det kan næsten ikke komme som nogen overraskelse, at når John Würtz har fri, så bruger han tiden på biler. Sammen med hustruen, Helle Würtz, roder han med klassiske biler, og parret kører ofte på ture og tager til træf i både ind- og udland.

Parret har desuden fire børnebørn, som også får noget opmærksomhed.

Og helt i farens ånd er parrets to sønner selvfølgelig også beskæftiget med biler. Begge er udlært mekanikere, og den ældste, Kasper Würtz, er sågar ansat hos Hedegaard Biler som faren, mens den yngste, Jonas Würtz, er tidligere ansat, men nu huserer hos Uggerhøj.

John Würtz er oprindeligt fra Vildbjerg, men bor i dag i Gullestrup.

Læs også
Mister bilmærke: Hedegaard sadler om og fusionerer Mister bilmærke: Hedegaard sadler om og fusionerer
Læs også
Mister bilmærke: Hedegaard sadler om og fusionerer

Indlæser debat