Royal Run-ruterne til de 18.500 deltagere i Herning er klar: Se ruterne her

Ruterne for årets Royal Run i Herning bliver centreret omkring midtbyen og viser nogle af byens grønne områder

Udgivet:26. april 2023, 09.10

Læsetid:3 minutter

Flere end 10.000 deltagere begiver sig ud på fem-kilometeren til Royal Run i Herning, hvor de blandt andet skal forbi Herning Sky og igennem biblioteket. Kort: Royal Run

Martin Hove Thomsen
Journalist
Martin Hove Thomsen
Journalist| mht@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Jeg dækker primært sundhedsområdet, men jeg skriver om det meste. Har du et tip til en god historie, eller går du og undrer dig over noget, så tøv endelig ikke med at kontakte mig.
Se flere artikler af Martin Hove Thomsen

1 måned siden

HERNING I dag har Royal Run endelig offentliggjort, hvordan ruterne på de tre distancer 1 mile (1,6 kilometer), 5 kilometer og 10 kilometer kommer til at se ud i Herning, når kronprinsen gæster byen og deltager på den mellemste distance 29. maj.

Starten for alle tre ruter går på den brede firsporede Møllegade, hvor der er god plads til de mange deltagere. Fælles for ruterne er, at de alle centrerer sig om midtbyen, fortæller Elo Christensen, der er sport- og eventmanager i Herning Kommune.

- Vi har lavet nogle bynære ruter, som viser de grønne områder, vi har i Herning. Vi vil også gerne prøve at sende folk ud i nogle af de boligområder, man måske normalt ikke kommer i - på Dalgas Allé og ved Vestre Anlæg, siger han.

Nyest udviklede boligområde

5- og 10 km-ruterne kommer omkring Hernings grønne parker henholdsvis Vestre Anlæg og Sdr. Anlæg. På vej til Sdr. Anlæg krydses Dronningens Boulevard via den snoede gangbro.

- Vi kommer også ned omkring vores nyest udviklede boligområde ved Grøndahlsvej og Herning Sky, siger Elo Christensen.

10-kilometeren er den længste af de tre Royal Run, og her kommer man blandt meget andet forbi de grønne områder ved Herning Golfklub. Kort: Royal Run

På de sidste cirka 400 meter indtil målstregen på Torvet med Herning Kirke i baggrunden kommer Royal Run-deltagerne til at løbe indendørs for første gang nogensinde i Royal Runs historie, når løberne skal igennem biblioteket.

Opbakningen til løbet kan hverken kommune eller Royal Run klage over.

- Vi er ovenud tilfredse med, at folk glæder sig til at komme til Herning. Det bliver helt vildt spændende. Vi glæder os til at stå for så stort et motionsløb. Alene på fem-kilometeren er der omkring 10.000 løbere, og det i sig selv er jo et stort løb. Men så har vi også lige 8500 deltagere fordelt på de to andre distancer, siger Elo Christensen.

En stor del af 1 mile-ruten, der er 1,6 kilometer lang, foregår på Dalgasgade. Kort: Royal Run

Knap 40 procent af de i alt 18.500 startnumre er solgt til borgere i Herning Kommune.

- Vi er enormt glade for den lokale opbakning, og vi er glade for, at så mange er enige med os i, at det var et fedt event at få til Herning, siger sport- og eventmanageren.

Herning sætter rekord

De første 15.000 billetter til Royal Run i Herning blev udsolgt i løbet af bare tre uger.

Siden kom 3500 ekstra billetter til salg, og der er nu i skrivende stund blot 11 ledige startnumre tilbage - men forventningen er, at de er solgt inden for kort tid. Dermed overtager Herning rekorden for flest deltagere ved et Royal Run-løb uden for hovedstaden. Den tidligere indehaver af den rekord var Sønderborg, der i 2021 havde 17.947 deltagere.

Læs også
Rute til Royal Run går tværs gennem Herning Golf Klubs anlæg: Klubben lukker banen af hensyn til løbernes sikkerhed Rute til Royal Run går tværs gennem Herning Golf Klubs anlæg: Klubben lukker banen af hensyn til løbernes sikkerhed
Læs også
Rute til Royal Run går tværs gennem Herning Golf Klubs anlæg: Klubben lukker banen af hensyn til løbernes sikkerhed
Læs også
Royal Run trækker tusindvis af gæster til Herning: Byen vælter, forudser Herning-restauratør Royal Run trækker tusindvis af gæster til Herning: Byen vælter, forudser Herning-restauratør
Læs også
Royal Run trækker tusindvis af gæster til Herning: Byen vælter, forudser Herning-restauratør
Læs også
Så er det afsløret: Royal Run i Herning bliver med kongelig deltagelse Så er det afsløret: Royal Run i Herning bliver med kongelig deltagelse
Læs også
Så er det afsløret: Royal Run i Herning bliver med kongelig deltagelse
Læs også
Herning er først i mål: Royal Run i Herning udsolgt før de andre værtsbyer Herning er først i mål: Royal Run i Herning udsolgt før de andre værtsbyer
Læs også
Herning er først i mål: Royal Run i Herning udsolgt før de andre værtsbyer

Indlæser debat