25 år i samme virksomhed - og med et helt unikt cv

Kurt Pedersen, ekspert i skatterådgivning og skattestrategi, kan fejre 25-årsjubilæum hos Sagro

Udgivet:03. august 2022, 12.09

Læsetid:2 minutter

Kurt Pedersen havde 1. august 25-årsjubilæum hos Sagro. Foto: PR-foto

JUBILÆUM Stop op og kig tilbage på dit arbejdsliv. Er der noget, du er særligt stolt af?

- Det må være, at det er lykkedes mig at få mange ting til at gå op i en højere enhed. Når flere parter skal sætte sig sammen og få en aftale i hus, hvad enten det så drejer sig om forpagtning af jord eller noget helt tredje. Den slags aftaler har jeg lavet mange gange, og hver gang er lige tilfredsstillende, siger Kurt Pedersen.

Han er økonomirådgiver hos Sagro med hovedspecialerne skatterådgivning og skattestrategi. Årsagen til at han får spørgsmålet er, at han 1. august havde været ansat i Sagro i 25 år.

Det hele begyndte et andet sted. Først var han selvstændig landmand med malkekvæg på egen gård nær Låsby. Men det slidsomme arbejde gjorde, at han måtte vælge en anden retning. Her faldt valget på skatterådgivning og skattestrategi. Og fordi han forstår, hvordan landmænd tænker og arbejder, gik der ikke lang tid, før Ikast Bording Landboforening havde sat kløerne i ham, for den slags cv’er finder man ikke hver dag. Takket flere sammenlægninger i virksomheden har arbejdspladsen nu ændret navn til Sagro.

På cv’et har han også formand for Skattegruppen internt i Sagro fra 2006 til 2018, hvor han stod for at koordinere og holde interne møder og give instrukser om, hvad der er godt og skidt for kunderne.

Det er den slags arbejde, der kræver, at man er organiseret sådan helt ud i spidsen af neglene - særligt fordi han i næsten hele samme periode var afdelingsleder for regnskab i Herning.

Evnen til at organisere ses i øvrigt også i privaten hos ham, hvor han har alle opgaver på listeform, hvad enten det er at slå græs eller at fjerne et uønsket hvepsebo.

- Jeg laver altid en liste med opgaver i prioriteret rækkefølge. Så behøver jeg ikke gå og spekulere på opgaverne, for jeg ved, hvornår jeg tager mig af dem, siger han.

Den evne betyder også, at han er ikke bare god, men rigtig god, til at få tingene til at gå op. Og så er vi tilbage ved hans åbningsreplik. Hvis en landmand skal forpagte noget jord fra en anden landmand, hvordan klarer man så afregningen? Hvis ikke det er i kroner og øre, kan man så gøre det i korn eller lignende?

- Det kan man. Det hele afhænger af, hvad parterne ønsker af aftalen. Her er det kunsten at finde den middelvej, så alle går fra bordet med det i posen, som de havde ønsket sig fra starten af, siger jubilaren, der privat er bosiddende i Hammel.

Han har kone, tre børn, tre børnebørn og et fjerde lige på trapperne.

Både familie og gode kolleger får mulighed for at fejre de 25 år i Herning med en intern reception senere i år.

Indlæser debat