Region Midtjyllands budget bekræfter vores frygt

16. september 2021, 14.24

Gitte Anna Madsen. Foto: PR-foto

REGNING Da det i august kom frem, at der igen var forsinkelser på hospitalsbyggeriet i Gødstrup, udtrykte jeg i Herning Folkeblad min bekymring for, at regningen for forsinkelsen ville ende i regionen og dermed hos patienterne.

Nu har regionsrådet vedtaget budgettet for 2022, og som der står i nyheden om budgetvedtagelsen på Region Midtjyllands hjemmeside, så har forsinkelsen givet hospitalet »en økonomisk udfordring«.

Den økonomiske udfordring på 110 millioner kroner, som regningen for den seneste forsinkelse lyder på, skal nu deles ligeligt mellem hospitalet i Gødstrup og Region Midtjylland, fremgår det af budgettet.

Det er altså en regning på 55 millioner kroner, som ender i Gødstrup, og den resterende regning på 55 millioner ender som en udgift i regionen. Det vil sige, at den samlede udgift i sidste ende ender ved regionen. Det er penge, som man kunne have brugt på patientbehandlingen.

Budgetoverskridelser, forsinkelser og fravalg i byggeprojekterne på de forskellige sygehusbyggerier rundt om i landet er efterhånden mere reglen end undtagelsen. Andetsteds i regionen er Aarhus Universitetshospital af flere omgange også blevet ramt af massive besparelser relateret til byggeriet, og senest har forsinkelser af hospitalsbyggerier i Region Hovedstaden resulteret i en samlet regning på omkring en milliard kroner.

Det er et uholdbart mønster, og det viser med al tydelighed, at de nye hospitaler fra starten har været kraftigt underbudgetterede fra statens side.

Det er afgørende, at vi undgår sengelukninger, nedskæringer og et yderligere pres på læger og kolleger på hospitalerne. Det går alt sammen ud over patienterne i sidste ende, og i Lægeforeningen vil vi derfor opfordre til, at ansvarlige politikere på regionalt og nationalt niveau tager udfordringen med underbudgetterede hospitalsbyggerier seriøst og afsætter penge til at løse problemerne - for patienternes bedste.

Læs også
Millionhjælp til Gødstrup-hospitalet: Det giver ro i maven
Abonnement

Indlæser debat...