Mindeord: Han havde en fantastisk evne til at skabe en god stemning

Udgivet:10. august 2022, 13.19

Læsetid:4 minutter

Kaj Ove Hansen, Herning, døde 31. juli i en alder af 64 år. Foto: Privatfoto

MINDEORD Familien har indsendt mindeord over Kaj Ove Hansen, Herning, som døde 31. juli i en alder af 64 år:

Kaj Ove Hansen spredte glæde i familien.

Kaj blev født 3. oktober 1957 på gården Bjerget, Sofiedalvej 17, Sinding, som det midterste barn i en søskendeflok på fem børn. Med sin kærlighed til hele familien og som den midterste i søskendeflokken blev han centrum i familien uden selv at ønske sig denne position. En position, vi alle i familien nød godt af.

Kaj var single og havde ingen børn. Han betragtede sine 12 niecer og nevøer som sine børn, og gensidigt havde de et ekstraordinært tæt forhold. Kaj var den onkel, der ofte kom på besøg, og det var altid hyggeligt at få besøg af onkel Kaj eller få en god snak i telefonen.

Kaj gik de første syv år i Sinding Skole og fortsatte med 8. og 9. klasse i Vildbjerg Skole. Kaj var en vellidt kammerat, som var med til, at skolegangen aldrig blev kedelig - hverken for skolekammeraterne eller lærerne.

Arbejdet var en passion

Kaj blev uddannet i herreekvipering hos Mr. Dohm i Herning 1973-1976, og efter nogle år hos Dohm fortsatte han i tøjbranchen med job hos Møller & Co., Claire Group og Hammerthor. Da sidstnævnte firma blev solgt i 2014, startede Kaj kort efter som selvstændig med salg af profilbeklædning for F. Engel (Sunwill) og Xplore (jakker). Hans arbejdsliv bragte ham rundt i hele Danmark. De forskellige firmaer og opgaver medførte arbejdsrejser i blandt andet Kina, Indien, Tyrkiet, Island og en del andre europæiske lande.

Kaj var glad for sit arbejdsliv og de 48 år i modebranchen medførte, at han havde en meget stor viden om tekstiler og havde mange gode venskaber inden for branchen. En af hans store glæder var et projekt i Indien, hvor han fik Danida med som sponsor i rensningen af vandet fra et tekstilfarveri, som forurenede den lokale flod.

Arbejdet i tøjbranchen var en passion for Kaj, han følte det var en stor del af hans liv, som han ikke kunne undvære. Han kendte sine kunder og leverandører, og de kendte ham, og de havde tætte relationer. Det var svært for Kaj at acceptere, da sygdommen satte en stopper for hans arbejdsliv.

Fodbold, bob og golf

Kaj har i store dele af sit liv været involveret i idræt. I hans ungdomsår var Sinding GIF hans klub, hvor han selv spillede fodbold. Da han flyttede til Sønderborg, involverede han sig i fodboldklubben Ulkebøl UIU. Da han flyttede tilbage til Herning, blev Herning KFUM fodboldklubben. Her var han i en periode holdleder for klubbens førstehold og i en kort periode formand for klubben. Mange venskaber er etableret i fodboldklubberne Sinding GIF, Ulkebøl UIU og Herning KFUM.

Fodbold var idrætten, han selv involverede sig i. Han fulgte landsholdet igennem mere end 40 år og var i idrætsparken mange gange. Han var fan af FC Midtjylland og var ofte en trofast tilskuer på stadion.

Kaj spillede også bob i mange år i Sinding sammen med både sin mor og far samt mange gamle venner fra blandt andet Sinding Skole og Sinding GIF.

Kaj var også glad for at spille golf og havde mange gode oplevelser med arrangementer i Hansen familiegolf, VM i Golf (Sønderborg gutter), Tjørring Golfklub og i Herreklubben i Herning Golfklub samt udenlandske ture med gode venner.

Kaj værdsatte det sociale samvær i forbindelse med idræt meget højt.

Venner

Kaj havde mange venner, og han nød samvær i venners lag. Mennesker, som mødte Kaj, blev han ofte venner med, uanset om det var i arbejdslivet eller privat.

En del venner kom til i fodboldklubberne - de holdt ved hele livet - og en del venner kom til i de sidste cirka 15 år, hvor Kaj hyggede sig med at spille golf.

Under sit 16 måneder lange sygdomsforløb har han haft besøg hver eneste dag, og da sygdomsforløbet blev fremskredet, blev besøgene begrænset til få besøg om dagen. Også i den sidste del af livet var hans mange besøg af stor livskvalitet for Kaj og noget, som han ikke ville give slip på.

På trods af sygdommen, og at der også var mange svære situationer, formåede han at møde os alle i en meget positiv ånd. De hyggelige, gode og dybe samtaler gav Kaj, hans venner og familie fornyet perspektiv og indstilling til at klare den næste forandring. Han ønskede, at besøgene ikke alene skulle handle om hans sygdom. Han bevarede sin humor og satte til det sidste et meget positiv præg på samværet.

Kaj var et livsglad menneske

Kaj nød livet, han var født med et meget positivt livssyn, og alle omkring ham nød godt af hans fantastiske evne til at skabe en god stemning med hans lune humor og gode humør.

Æret være Kajs minde.

Indlæser debat