Jubilæum for fuld musik

Soroptimisterne i Brande fylder 20 år og fejrer det med koncert med Zenobia

7. februar 2020, 09.54

Trioen Zenobia kommer til Brande for at give jubilæumskoncert i anledning af den lokale afdeling af Soroptimisternes 20-årsfødselsdag. Foto: PR-foto

BRANDE Soroptimisterne i Brande har i anledning af klubbens 20-årsjubilæum engageret trioen Zenobia til at gæste Brande med en koncert.

Det sker i Brande Baptistkirke fredag 21. februar.

Trioen Zenobia har indtaget den danske musikscene med forførende og stemningsfyldte fortolkninger af den danske sangskat.

Trods et traditionelt musikalsk udgangspunkt med danske viser og salmer, gør kvinderne musikken til deres helt egen ved tilsætning af argentinsk tango og dansk folkemusik. Trioen er kendte for at skabe et intenst musikalsk rum mellem sig selv og publikum, og de formår at gøre deres optrædener både nærværende og underholdende.

Koncerten i Brande er blot et af en række arrangementer, der har som formål at markere 20-årsjubilæet for Brande Soroptimistklub.

Bedre livsvilkår

I jubilæumsåret ønsker Brandes soroptimister at vise flaget og slå et ekstra slag for kvinder og børn over hele verden. Aftenens overskud går ubeskåret til jubilæumsårets støtteprojekter.

Soroptimisterne er en verdensomspændende organisation af erhvervsaktive kvinder, der på frivillig basis arbejder målrettet for at forbedre livsvilkårene for udsatte kvinder og børn i hele verden.

Brande Soroptimistklub har 32 medlemmer, og de er en del af de omkring 1400 kvinder, der er tilknyttet soroptimisterne i Danmark.

På verdensplan er der 75.000 erhvervsaktive kvinder.

I Brande er klubben direkte involveret i flere støtte-projekter.

Det gælder blandt andet projektet »Stop vold mod kvinder« samt »Stop Human Trafficking«, der er et nationalt projekt. Desuden er Brande-afdelingen også på internationalt plan inddraget i projektet »Women, Water & Leadership«.