Byrådsmedlem om druknede: De kunne jo bare lade være

Kasper Ravn Fredensborg (DF) har ikke ondt af de flygtninge, der drukner i kæntrende både, forklarer han til BT

Udgivet:10. juli 2014, 21.59

Læsetid:2 minutter

Kasper Ravn Fredensborg. Foto: Henrik Ole Jensen

9 år siden

Billederne af synkende både med hundredevis af flygtinge på vej mod Europa er tragiske, men ikke noget, der gør at byrådsmedlem i Herning for Dansk Folkeparti Kasper Ravn Fredensborg får ondt de døende flygtninge.

- De kunne jo også bare lade være! Hvad er der galt med at blive i sit land og kæmpe for en bedre fremtid? Jeg har ikke ondt af de der drukner på den fare fulde tur! Deres valg deres skæbne, skriver han som kommentar til en blog, som debattør og mellemøstekspert Naser Khader har skrevet og som er offentliggjort på BT. I den skriver han blandt andet om de mange, der har mistet livet, mens de har været på flugt i overfyldte både.

BT har efterfølgende haft ringet til Kasper Ravn Fredensborg for at høre, om han står fast på sin holdning. Og det gør han.

- Vi foretager jo alle her i livet nogle forskellige valg. Og vi ved, at de valg, vi tager, har nogle konsekvenser. De, der hopper på de både, ved, at det er en farefuld færd. Så jeg har ikke ondt af dem, siger han til bt.dk og fortsætter:

- Selvfølgelig synes jeg, at det er tragisk, når bådene synker. Men jeg har ikke ondt af dem.

- Som jeg plejer at sige, så vil de fleste andre her i Norden eller i Europa blive og kæmpe for deres land og prøve at få det på fode igen. For ofte flygter man fra en - undskyld mit ordvalg - syg diktator eller fordi, man er forfulgt. Man stikker tit halen mellem benene og løber væk i stedet for at blive og kæmpe for sin sag, siger Kasper Ravn Fredensborg.

Læs hele interviewet og Naser Khaders reaktion på BT.dk