Bulldogs blev pelset: Blue Fox bombede krisen væk

Med fire mål allerede i første periode kom Blue Fox endegyldigt ud af målkrisen. Sejrede 7-1 over Odense

27. oktober 2020, 21.09

Mathias Bau og de øvrige holdkammerater fik en tiltrængt opmuntring med en sikker sejr over Odense. Foto: Henrik Ole Jensen

ISHOCKEY Før tirsdagens kamp mod Odense Bulldogs havde Herning Blue Fox tabt fire kampe på stribe. Tilmed havde holdet i de kampe heller ikke scoret i fem mod fem.

Oven i kom så store udfordringer med corona, skader og karantæner. Senest blev den stærke center Mark MacMillan idømt hele seks karantænedage for en hævnakt i lørdagens kamp mod Aalborg. Her blev Cameron Brace skadet og sluttede sig til en liste der i forvejen omfatter navne som Mads Christensen, Daniel K. Nielsen samt Nicolai Weichel. Hertil skal lægges Morten Poulsen, der er testet positiv for corona samt Reid McNeill, der skulle afsone sin næstsidste af fem karantænedage.

Lynscoring

Men den megen modgang uden for isen blev allerede i første periode mod fynboerne skubbet i baggrunden. Blue Fox scorede nemlig fire flotte mål - det første efter fem minutter - med to fuldtallige hold på isen, og så var den scoringskrise endegyldigt parkeret. Markus Jensen (to), Mathias Bau og Kristian Jensen stod for målene.

Læs også
Mere modgang: Seks dages karantæne til Blue Fox-angriber

I anden periode løftede Herning-spillerne måske foden en anelse fra speederen. De fynske gæster kom lidt bedre med, og så var der en del udvisninger, der var med til at gøre spillet lidt ujævnt.

Til sidst i perioden slog Mathias Bau og Markus Jensen en kontra. Bau spillede Jensen, der ikke fik ordenligt ram på pucken, men Bau fulgte op og kunne score til 5-0.

Mål i undertal

Herning indledte tredje periode i undertal, men det betød ikke det store. Kristian Jensen kom af sted i et godt rush og afsluttede selv til 6-0.

Odense gav ikke op og fik da også reduceret til 1-6 godt midtvejs i perioden ved Shawn O’Donnell.

Brodie Dupont blev sidste målscorer ét minut før tid.

Læs også
Blue Fox bekræfter: Materialemænd smittet med corona - aftenens kamp gennemføres
+Abonnement

Med de mange afbud kunne træner Ben Cooper give debut til 24-årige Philip Vesterby. De seneste par sæsoner har han lavet masser af point i 1. division og har i denne sæson også vist i målfarlighed i den nye talentliga.

På fredag skal »blårævene« forsøge at holde målfarligheden i live i en udekamp mod Esbjerg.