Dagen derpå

Udgivet:12. juli 2021, 08.17

Læsetid:2 minutter

Storskærm i Vildbjerg. Foto: Privatfoto

Af Per Voetmann. Søndergade 25H Vildbjerg

2 år siden

OPRYDNING »Dagen derpå«. Sådan lyder overskriften på forsiden af Herning Folkeblad 8. juli efter fodboldlandsholdets nederlag i London.

Når man så ser billedet på forsiden og billederne på side to, ja så kommer man nærmere til at tænke på hjemrejsedagen fra Roskilde Festival end en folkefest for landsholdets glade tilhængere.

På side to udtaler kulturkonsulent Pia Worm fra Herning Kommune, at kommunen er superglade for de tre arrangementer med storskærm, der er blevet afviklet i Sdr. Anlæg.

Nu taler jeg jo kun på egne vegne, men jeg forstår ikke, at man kan være tilfreds med et kommunalt arrangement, betalt af os skatteydere i hele kommunen, når man kunne have lært noget af omegnsbyerne, herunder Vildbjerg, hvor der blev afholdt fire arrangementer, som blev betalt af 50 lokale sponsorer. Et stærkt sammenhold blandt de lokale erhvervsfolk, rigtig godt styret af vores næsten ulønnede bykoordinator Birthe Luckmann.

Det ville dog have klædt kommunen, hvis der var ydet en lille smule støtte til de mange frivillige ildsjæle, som har brugt mange timer på at skabe en fest for de mange, som ikke havde mulighed for at komme til Herning for at deltage i det kommunale storskærmsarrangement.

I Vildbjerg var der ikke noget dagen derpå, da de fleste af deltagerne gav en hånd med, så borde, stole og affald var væk, så fejemaskinen fra Dan Sweep kunne feje gaden, og alt var pænt og rent, inden den sidste deltager forlod stedet. Her var ingen kommunale ansatte, som skulle rydde op efter dem, som ikke skulle yde noget for at deltage, og som åbenbart finder det helt i orden at andre rydder op efter dem.

Nu forventer jeg da at vores højt profilerede kulturudvalgsformand evaluerer arrangementet i Sdr. Anlæg, og måske lige minder medarbejderne i kulturforvaltningen om, at det er en god regel, at man godt kan yde, når man skal nyde, men måske beskæftiger han sig ikke med den slags folkelige kultur.

I Vildbjerg var det altså ikke dagen derpå, men nu kan VM-festen begynde og vær forvisset om, at der nok også bliver fodboldfest igen i Vildbjerg til den tid.

Tak fordi I brugte al den energi for at vi kunne se storskærm i Vildbjerg.