Fjernvarmekunder i Herning får rabat på 70 millioner kroner

Eniig har nu fundet en metode til at tilbagebetale varme-millioner efter forrentnings-balladen

Udgivet:23. august 2018, 13.41

Læsetid:2 minutter

Fjernvarmekunder i Herning kan se frem til en rabat på 70 millioner kroner. foto: henrik ole jensen

5 år siden

herning Bestyrelsen for Eniig Varme offentliggør nu en plan for tilbagebetaling af de 70 millioner skattekroner, som myndighederne fejlagtigt mente varmekunderne skulle betale i forbindelse med forrentning af varmeselskabets indskudskapital.

Det fortæller Eniig i en pressemeddelelse. Eniig førte sagen på varmekundernes vegne, fordi man var uenig i myndighedernes oprindelige afgørelse.

Det store millionbeløb vil blive sendt retur til varmekunderne fordelt over de kommende fem kvartaler. I praksis betyder det, at der indtil udgangen af 2019 bliver givet en rabat på samme størrelse som arealbidraget. For en standardhusstand (et hus på 130 m2) betyder det en samlet besparelse på 2500 kroner, fordelt med 500 kroner. i 4. kvartal 2018 og 2000 kr. i 2019.

Rabatten vil fremgå på varmekundernes faktura som en særskilt linje på den sidste rate i 2018 samt på de fire rater i 2019.

Endnu et hak i prisen

- Vi er meget tilfredse med, at vi nu kan sende de mange penge retur til varmekunderne. Vi har ført og vundet sagen på forbrugernes vegne, og det er vigtigt for os at vise, at vi står last og brast med varmekunderne i ønsket om at drive et både effektivt og bæredygtigt fjernvarmeselskab i Herning, udtaler Erling V. Klemmensen, som er chef i Eniig Varme.

- Det kommende tilskud til varmeregningen giver således prisen på fjernvarme i Herning endnu et hak nedad. Tidligere på året faldt prisen for en standardhusstand med 3000 kroner, og Eniig Varme er placeret i den billigste fjerdedel blandt landets fjernvarmeselskaber. Vi arbejder hele tiden på, at det skal være attraktivt at være kunde hos Eniig Varme, for vi tror på, at kunderne i fremtiden i endnu højere grad vil foretrække fjernvarme som opvarmningsform, pointerer Erling Klemmensen.

Rekordmange tilslutninger

Den nye 15-årige aftale med Ørsted om levering af varme fra Herningværket træder i kraft i 2019, og sikrer varmekunderne en stabil leverance af varme langt ind i fremtiden. I forbindelse med aftalen blev der samtidig aftalt forbedringer på Herningværket, så driften bliver mere effektiv med bedre udnyttelse af det grønne brændsel.

Det er vigtigt for Eniig Varme, at aftalen har sikret, at den biomasse der anvendes, bliver produceret bæredygtigt og anvendt effektivt.

- Aftalen betyder, at vi fortsat kan levere CO2-neutral varme til kunder i Eniig Varme. 95 procent af den varme, der bliver leveret til kunderne, bliver produceret på CO2-neutrale brændsler. Det er kun ved havari eller ved ekstrem kulde, at det er nødvendigt at supplere med varme produceret på naturgas og olie, fortæller varmechefen, som glæder sig over, at sidste års rekord i antal tilslutninger ser ud til at blive slået i 2018.

- I 2017 fik vi rekordmange nye tilslutninger til fjernvarmen i Herning. Knap 250 blev det til, og det ser ud til, at vi kan overgå dette antal i år. For os er det et tydeligt signal om, at fjernvarmen i kundernes bevidsthed har manifesteret sig som en både billig, enkel og bæredygtig opvarmningsform, slutter Erling V. Klemmensen.