Sådan gik landskampen: Danmark gik målamok i Herning

Det danske landshold nedlagde upåagtede Moldova med hele 8-0 på MCH Arena i Herning. Genoplev kampen som den så ud i livebloggen

28. marts 2021, 17.26

Dansk jubel: Kasper Dolberg samlede selvtillid efter en yderst uheldig sæson i franske Nice, hvor han både har været skadet og været ramt af coronavirus. Den 23-årige angriber fra Voel scorede to mål og fik en assist mod Moldova. Foto: Tom Laursen

FODBOLD Før kampen blev der sendt klare signaler mod VM-værten Qatar fra de danske landsholdsspillere, og da fløjten lød, blev der sendt signaler mod VM-slutrunden samme sted næste år.

Det danske landshold leverede en opvisning mod et - det hører med - let bytte i form af verdensranglistens nummer 177, Moldova.

Hele 8-0 endte den ensidige forestilling på MCH Aren efter 5-0 ved pausen.

Det er Moldovas største nederlag nogensinde.

Kasper Dolberg åbnede målfesten på straffespark efter 18 minutter. Det tidligere FCM-talent Joachim Andersen blev revet omkuld, da Andreas Skov Olsen sendte et frispark i feltet. Det så dommeren og pegede på straffesparkspletten. Dolberg scorede sikkert.

Stortalenter rullede sig ud

To stortalenter med fortid i FC Nordsjælland, 21-årige Andreas Skov Olsen og 20-årige Mikkel Damsgaard, strålede flot. Ved 2-0-målet var det Andreas Skov Olsen, der skar ind igennem feltet og forsøgte at finde plads til sit venstreben. Han endte i stedet med at prikke bolden til Mikkel Damsgaard, der løb sig fri for kollegaen.

Målet til 3-0 var en fryd for øjet. En gennemspillet kontra endte med en god tur fra Kasper Dolberg, der sendte bolden videre til Andreas Skov Olsen i feltet, og han skubbede den prompte videre til Mikkel Damsgaard, der fintede målmanden og nettede sikkert.

Jens Stryger Larsen øgede til 4-0 med sit venstreben efter indlæg fra Nicolai Boilesen på den modsatte back. Og inden pausefløjtet vendte Brentford-spilleren Mathias Jensen flot rundt på en tallerken og scorede til 5-0 efter oplæg fra Kasper Dolberg.

Bare tre minutter inde i anden halvleg chippede Mikkel Damsgaaard et fint indlæg til en fri Kasper Dolberg. 6-0.

Tempoet og intensiteten faldt gevaldigt i opgøret, hvor danskerne satte fodboldmaskinen på »cruise control«. Men ni minutter før tid blev det også 7-0. Mikkel Damsgaard spillede Robert Skov fri i højre side af feltet, og Hoffenheim-spilleren tog et træk og klaskede bolden i mål med højrefoden.

I næstsidste minut var der også en debutantscoring at gå hjem på. Indskiftede Marcus Ingvartsen fulgte op på riposten efter en mulighed til ligeledes indskiftede Christian Eriksen.

Med sejren har Danmark maksimumpoint efter to runder af VM-kvalifikationen og fører aktuelt gruppe F.

Allerede mandag eftermiddag flyver det danske landshold videre mod næste opgave. På onsdag spiller Hjulmands udvalgte på udebane mod de måske største rivaler i puljen, Østrig.

Herunder kan du genopleve kampen, som den udspillede sig i Ritzaus liveblog:

Indlæser debat...