HCM-slutter ligasæsonen i et drama: Strafferedning i sidste sekund sikrede sejr

Frederik Hummelmose tog et straffe i sidste sekund og sikrede HCM en sejr i sæsonens sidste ligakamp

Udgivet:05. april 2023, 20.44

Læsetid:2 minutter

Rasmus Grafe var én af de dominerende spillere, da HCM rundede ligasæsonen af med en sejr over Lemvig-Thyborøn. Han scorede fem gange og lavede seks assister. Foto: Chresten Bergh

Thomas Damm
Journalist
Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsjournalist på Folkebladet siden 2006. Har især fokus på ishockey. Er (desværre) ikke selv særligt sportsligt anlagt ... Født og opvokset i Aarhus så holder altid lidt øje med de hviie' fra Fredensvang. Tip mig gerne om stort og småt fra den lokale sportsverden!
Se flere artikler af Thomas Damm

6 måneder siden

HÅNDBOLD HC Midtjylland spillede onsdag aften på hjemmebane sæsonens sidste kamp i mændenes liga. Mandskabet er for længst rykket ned i 1. division og havde derfor ikke det store på spil i kampen mod Lemvig-Thyborøn. Vestjyderne spillede for deres chance for at undgå næstsidstepladsen.

Med en sejr på 27-26 kunne HCM’erne juble over sæsonens tredje sejr, men det holdt hårdt. Frederik Hummelmose måtte diske op med en redning på et straffekast fra Jeppe Gade Nielsen, efter at tiden var udløbet. I samme sekvens var der et direkte rødt kort til HCM’s Mathias Hedegaard.

En vild afslutning på en kamp, som hjemmeholdet ellers ikke kom godt i gang med.

Efter ni minutter var gæsterne foran 4-1, og de holdt føringen det meste af første halvleg. Der skulle nemlig gå mere end 25 minutter, inden HCM blev noteret for den første målmandsredning. Den kom fra René Villadsen, der havde afløst Frederik Hummelmose.

Redningen gav en kontra, som blev omsat til en reducering til 11-12.

Tog føringen op mod pausen

Det gav tilsyneladende gejst hos hjemmeholdet. Jonathan Sørensen brød spillet, og så kunne Mathias Nikolajsen udligne til 12-12.

Der fulgte endnu et par HCM-redninger, og på et straffekast få sekunder før, at halvlegen sluttede, kunne Frederik Sass gøre det til 15-13. Kampen var vendt på hovedet.

Efter pausen var der ikke nogen af de to holds keepere, der for alvor fik meldt sig ind, så der blev byttet mål. I et overtal kom HCM foran 25-21, og det lignede et afgørende forspring.

Slutminutterne blev hektiske med brændte chancer og tekniske fejl, men HCM holdt lige præcis stand. Gæsterne fik reduceret til 26-27, men løb så ind i en udvisning.

Lemvig tog en timeout med 15 sekunder tilbage og fik snakket de sidste sekunder igennem. Det gav altså det famøse straffekast, som blev brændt.

Jonathan Sørensen blev HCM-topscorer med seks mål på otte forsøg.

De to hold mødes igen i Herning senest 11. maj. Ved den lejlighed gælder det sjette runde i pokalturneringen Santander Cup. Det bliver sæsonens sidste kamp for HCM. Kampdato er ikke fastlagt i skrivende stund.

I onsdagens sidste runde sikrede Ribe-Esbjerg sig den sidste plads i slutspillet. De vandt mod TTH Holstebro og samtidig tabte Sønderjyske hjemme klart til Skanderborg-Aarhus. Aalborg vandt grundspillet med en comebacksejr mod KIF Kolding.