Mogens Jensen overdrager skandaleramt ministerområde

Det er Rasmus Prehn, som nu skal stå for at rydde op i ministerium, som flere ministre har måttet forlade

19. november 2020, 17.35

Mogens Jensen, afgående minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde, ved overdragelsesforretningen torsdag 19. november 2020. Philip Davali/Ritzau Scanpix

KØBENHAVN Siden Miljø- og Fødevareministeriet blev oprettet for lidt mere end fem år siden, har det været ramt af flere skandaler, der har kostet flere ministres afgang.

Først Eva Kjer Hansen, så Esben Lunde Larsen og senest Mogens Jensen (S), som onsdag besluttede at træde tilbage som følge af minksagen.

Mogens Jensen siger i sin tale ved overdragelsen af ministeriet til den nye minister Rasmus Prehn (S):

- Det er ikke nogen hemmelighed, at arrangementet i dag ikke stod i min drejebog for et par uger siden. Jeg vil ikke bruge mange ord på forløbet. I stedet vil jeg sige tak til jer medarbejdere, siger Mogens Jensen.

Han siger, at ministeriets og styrelsernes embedsmænd har udvist »høj faglighed« og hårdt arbejde i hans tid som minister.

Nu har Rasmus Prehn så fået til opgave at rydde op i det skandaleramte ministerium, som til en start er splittet op i to.

Der er nu et Ministerium for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og et Miljøministerium, som miljøminister Lea Wermelin skal stå i spidsen for.

/ritzau/