Vi cykler til arbejde

29. oktober 2020, 12.55

Joan Hansen i forbindelse med indvielse af en vej i Vildbjerg. Foto: Flemming Hansen

MOTION Efter et meget anderledes forår blev Danmarks største motionskampagne for arbejdspladser Vi cykler til arbejde 2020 rullet afsted i september måned.

Vi cykler til arbejder er Cyklistforbundets årlige cykelklassiker, hvor hold bestående af 2-16 kollegaer dyster på flest antal cykeldage.

Vi cykler til arbejde er en god og nem anledning til at komme i gang med at komme ud i den friske luft, få masser af god motion og styrke fællesskabet på arbejdspladsen.

September måned har budt på blandet vejr med både sol, regn og hård blæst, men alligevel har rigtig mange deltaget i Danmarks største motionskampagne. 452 kollegaer fra virksomheder i Herning Kommune, i Region Midtjylland 4874, og på landsplan har 43.633 kollegaer deltaget.

Klima og sundhed står højt på dagsordenen hos os alle i disse år, og når vi cykler til arbejde, bliver vi både sundere, grønnere og får mere overskud.

Som arbejdsplads kan man forbedre sit CO2-regnskab og på den måde tage endnu større del i den grønne omstilling. Hver medarbejder sparer for eksempel 330 kilo CO2 om året ved at cykle seks kilometer om dagen fremfor at tage bilen.

I Herning Kommune har vi et mål om, at flere skal cykle - det gælder både til job, studie, skole og i fritiden. For at nå dette mål har vi siden 2012 arbejdet målrettet for at forbedre forholdene for cyklister. Vi har lagt ny asfalt på både eksisterende og nye cykelstier, afholdt cykelevents, udarbejdet cykelregnskab, opsat cykelpumper, og lavet ikke mindre end fire Parker og Cykl-pladser omkring Herning. Sidst men ikke mindst har vi netop lagt hånd på tre cykeltællere, som er placeret på henholdsvis Dalgasgade, Sjællandsgade og Silkeborgvej.

Vi cykler til arbejde handler ikke kun om at cykle hurtigst eller længst, men om at sige ja til sin cykel, have det sjovt med kollegaerne og få en sundere hverdag med den daglige cykeltur. Så selvom det er efterår, og bladene falder af træerne, så op på cyklen, bliv set - på med pangfarver, lys og reflekser, og nyd cykelturen, for det er sundt, det giver motion, frisk luft og gode oplevelser.