Tidligere FCM-træner er nomineret til fornem hæder

Det Internationale Håndboldforbund (IHF) har nomineret den danske træner Helle Thomsen til årets træner 2018

8. maj 2019, 11.42

Helle Thomsen er blandt andet nomineret for, at hun i december sidste år sikrede bronzemedaljer til det hollandske kvindelandshold ved EM i Frankrig. Foto: Franck Fife/Ritzau Scanpix

HÅNDBOLD Den danske håndboldtræner Helle Thomsen, der tidligere har trænet FCM Håndbold, er blevet fremhævet som en af de bedste trænere i 2018.

Det Internationale Håndboldforbund (IHF) har nomineret den 48-årige nordjyde til prisen som årets træner for kvindehold 2018.

Det skriver IHF på sin hjemmeside.

Helle Thomsen er blandt andet nomineret for, at hun i december sidste år sikrede bronzemedaljer til det hollandske kvindelandshold ved EM i Frankrig.

Det var hendes tredje EM-medalje i træk, efter at det i 2016 blev til sølvmedaljer med Holland, og i 2014 vandt hun EM-bronze som træner for det svenske landshold.

I 2017 vandt hun desuden bronzemedaljer med Holland ved VM.

Helle Thomsen var den eneste kvindelige træner, der var med i kvindernes Champions League i seneste sæson, hvor hun med det rumænske storhold CSM Bucuresti nåede til kvartfinalen.

Hun har tidligere ført FCM Håndbold, nu Herning-Ikast Håndbold, til flere danske mesterskaber.

Hun stod i spidsen for klubben fra marts 2012 til august 2016, hvor hun blev fyret efter interne uenigheder med ledelsen.

Spillerne i FCM Håndbold udtrykte efter fyringen stor opbakning til træneren.

Helle Thomsen vandt med FCM Håndbold to gange DM-guld, to DM-sølv og en DM-bronze, og tre gange i hendes regeringstid vandt klubben den danske pokalturnering.

I august sidste år blev hun ansat som træner i norske Molde, hvor hun har kontrakt til 2020.

Helle Thomsen er den eneste kvinde, der er nomineret til titlen som årets træner for kvindehold i 2018.

De øvrige nominerede er Norges landstræner, Thorir Hergeirsson, Rumæniens landstræner, Ambros Martín, Frankrigs landstræner, Olivier Krumbholz, og Serbiens landstræner, Ljubomir Obradovic.

De nominerede som bedste træner for herrehold i 2018 er Spaniens landstræner, Jordi Ribera, Frankrigs landstræner, Didier Dinart, træner for Montpellier HB, Patrice Canayer, Sveriges landstræner, Kristjan Andresson, og Thierry Anti, der er træner for Nantes.

/ritzau/