Det er dårlig planlægning, Herning Kommune: Studsgård er delt i to

Udgivet:15. juni 2022, 14.18

Læsetid:2 minutter

Carsten Markussen. Foto: Privatfoto

Af Carsten Markussen. Voldsgårdvej 9 Studsgård SØ

OMVEJ Jernbanerne fra nordvest til Vejle skal renoveres og moderniseres, så togene bliver hurtigere og sikrere. Det er dejligt, at Banedanmark investerer i fremtiden, også på ruten Herning-Skjern.

Lukning af jernbaneoverskæringer i forbindelse med renoveringen er ren rutine, det behøver man da ikke orientere brugerne om. Og dog - pludselig - tre uger før lukningen bliver der smækket skilte op om lukningen; lokalbefolkning og de indfødte kigger undrende på det og tænker - det kan da ikke passe? Vil og kan de virkelig finde på at skære vores by over i to dele i hele 13 dage? Ja, det kunne passe, det har de gjort.

Det er ikke særligt smart, for nu at skrive det diplomatisk, at Herning Kommune og Banedanmark har bestemt sig for at lukke både Snejbjergvej i Studsgård og Ørneborgvej lige nord for med det resultat, at der bliver 7,7 kilometer omkørsel, når man skal fra Studsgård SØ til Studsgård NV og lige så langt hjem igen. 7,7 kilometer, 7700 meter, det bliver altså noget af en rejse, når man skal i skole, børnehave eller besøge en ven.

Hvis de to overkørsler ikke havde været lukket samtidig, kunne vi have nøjedes med en noget kortere omkørsel. Det er altså ikke god planlægning Herning Kommune!

For så at gøre det endnu værre sker lukningen fra 4.-18. juni hen over hele Studsgårds byfest. Det efterlod os fra SØ med tre valgmuligheder, da vi skulle til byfest: Vi kunne tage en taxa, vi kunne køre spirituskørsel, eller vi kunne krydse jernbanen via private grunde på Voldsgårdvej.

Det er ikke rimelige valg at stille os i den vigtigste uge i tre år!

Vi har tørstet efter det sociale, det kulturelle, øllet og mødet med alle de andre, som vi har savnet så stærkt, og så bliver vi lukket ude. Det er helt sikkert også gået ud over byfestens omsætning.

Hvor blev shuttlebussen af? Eller broen?

Det er dårlig planlægning Herning Kommune - I skylder en omgang til hele Studsgård.

Indlæser debat