Kirke vil modvirke corona-ensomhed

Der bliver café-møder i Engesvang Sognehus hver anden onsdag

16. november 2020, 07.31

Menighedsrådsformand Vibeke Steen. Foto: PR-foto

ENGESVANG For at modvirke ensomhed i corona-begrænsningerne, har Engesvang Menighedsråd besluttet at arrangere café-møder i Engesvang Sognehus.

Foreløbig bliver det et tilbud hver anden onsdag indtil jul, fortæller menighedsrådsformand Vibeke Steen.

- Da de seneste corona-begrænsninger for hele landet blev meldt ud, kom der klare signaler fra både kirkeminister Joy Mogensen (S) og vores biskop, Henrik Stubkjær, om at kirker bør tilbyde aktiviteter, der modvirker ensomhed i disse tider, siger Vibeke Steen.

Kan fortsætte i det nye år

Foreløbig er der 18. november, 2. december og 16. december planlagt at holde »Onsdagscafé« i Engesvang Sognehus. Der bliver tilbud om kaffe og oplæsning.

- Det bliver ganske enkelt og uforpligtende. Man skal bare komme og hygge sig en times tid. Vi sørger selvfølgelig for at overholde alle regler i forhold til corona. Det betyder blandt andet, at man skal have mundbind på, når man kommer og går, man skal spritte hænder, og både kaffe og kage bliver serveret iført handsker, siger Vibeke Steen, som tilføjer:

- Vi aner ikke, om nogen har lyst til at være med, så til en start har vi kun planlagt tre dage med onsdagscafé. Viser der sig at være stor interesse, så er det meget muligt, at vi vil fortsætte efter jul, siger Vibeke Steen.

Læs også