Budgettet reduceres - hvordan kan man kalde det et løft?

28. september 2020, 12.00

Jacob Bach Jensen. Foto: Privatfoto

BUDGET På forsiden af den husstandsomdelte onsdagsavis kunne man 23. september læse om forligspartiernes fantastiske budget. Her fremgik det, at udsatte børn samt handicapområdet får et økonomisk løft i 2021. Det blev jeg faktisk rigtig glad for, lige til jeg slog op på side to og fik nærlæst tallene. Her stod det hurtigt klart, at der er tale om spin og manipulation.

Ja, det er stærke ord, men jeg vil gerne dokumentere min påstand. Sidste år vedtog de samme partier, at budgettet for sårbare børn skulle være fire millioner kroner mindre i 2021, end det er i år. Nu har de så tilført budgettet fire millioner kroner, så budgettet for 2021 har samme størrelse som i 2020. Det, mener jeg ikke, er et løft. Dertil kommer, at forligspartierne har kørt en grønthøster, der reducerer 2021-budgettet med en halv million kroner. Så konklusionen er, at budgettet til de udsatte børn ikke løftes næste år, i stedet sænkes det med en halv million kroner.

Læs også
Budgetforliget gør det psykiatriske akutteam permanent

Bedre er det ikke for de handicappede. Her bruger forligspartierne det samme trick. Sidste år vedtog de, at budgettet for 2021 skulle være fire millioner kroner mindre end 2020-budgettet. Nu tilfører de så fire millioner kroner, så man kan holde status quo. Men det er vel ikke et løft i forhold til 2020? Det bør så nævnes, at psykiatriens akutteam stod til at lukke ved udgangen af 2020. Nu kan det fortsætte, efter at bevillingen er gjort permanent. Og så kommer den hemmelige grønthøster så snigende igen og fjerner en million kroner fra handicapområdet. Fakta er derfor, at handicapområdet i 2021 vil beholde det psykiatriske akutteam, men skal ud og finde en million kroner i besparelser. Det kalder forligspartierne så for et løft. Det, synes jeg faktisk, tangerer falsk markedsføring. Og jeg forstår ikke, at der ikke snart er andre end Borgerlisten, der siger fra.

Borgerlisten har faktisk en løsning. Vi har lavet et budgetforslag for 2021, som peger i en hel anden retning. Jeg har selv været med på holdet og siddet tre dage nede på rådhuset. Vi har hele tiden haft forvaltningen ind over med beregninger. Borgerlistens budget har de næste fire år et overskud på 52 millioner kroner. Forligspartiernes budget har i samme periode et underskud på 95 millioner kroner. Måske er det derfor, der ikke bliver budgetforhandlinger næste år. Det hele er jo brændt af ...

Borgerlisten har lagt et budget, hvor vi sparer på administration, primært på rådhuset, for at kunne give skoler, daginstitutioner, ældre og handicappede et markant løft på 100 millioner kroner. Du kan læse mere om Borgerlistens budget på vores Facebookside. Men for nuværende må vi desværre konstatere, at V-flertallet ikke giver noget løft til sårbare børn og de handicappede. Men det lød da ellers godt i onsdagsavisen.

Læs også
Mindre demokrati i Herning Byråd!