Arbejdsgruppe savner mod hos politikerne

Idé om alternativ landsbyudvikling blev afvist

15. juni 2018, 18.53

Arbejdsgruppen. Fra venstre: Mads Christensen, Hodsager og Omegns Borgerforening, Brian Larsen, Aulum-Hodsager Skole, og Anna Lise Vesterby, Hodsager Netværk og Købmandens Venner. Gruppen tæller derudover Kasper Skram (V) og Jens Silkjær, skolebestyrelsen Aulum-Hodsager Skole. Foto: Jacob Hove

hodsager Tidligere på ugen sagde økonomi- og erhvervsudvalget nej til en ansøgning om at bygge seks lejeboliger i Hodsager i forbindelse med, at kommunens samlede plan for almene boliger 2019-2022 blev vedtaget.

Den beslutning ærgrer arbejdsgruppen bag forslaget.

Repræsentanter for gruppen er blandt andet kede af selve sagsfremstillingen, som politikerne skulle forholde sig til. Heraf fremgår det, at arbejdsgruppen har haft et møde med FællesBo, som ikke vil afvise at bygge boligerne, men ikke så et langsigtet perspektiv i lejemålene med henvisning til befolkningstilvæksten i byen og desuden påpegede, at ventelisterne ikke er særligt lange i Hodsager og meget længere i for eksempel Herning.

Prognosen for befolkningstilvæksten og ventelisterne er svære at anfægte, siger arbejdsgruppen, og det er netop grundlaget for ansøgning: Planen var, at ved at etablere familievenlige lejeboliger kunne man tiltrække nye borgere til Hodsager.

- Vi mærker en løbende efterspørgsel hos personer, der gerne vil flytte til Hodsager og leder efter lejemål i byen, og for os var forslaget om at bygge seks nye lejeboliger en alternativ form for landsbyudvikling. Derfor er vi kede af den sagsfremstilling, hvor det kun kommer til at handle om befolkningstilvækst og ventelister, siger Brian Larsen, medlem af arbejdsgruppen og formand for skolebestyrelsen på Aulum-Hodsager Skole.

- Vi ville ønske, at politikerne turde landsbyudvikling, siger Brian Larsen.

Ingen plads til familier...