Særpris til Aulum-virksomhed

Horn Bordplaner kåret som landets bedste virksomhed, der via en grøn omstilling af forretningen har skabt job til personer på kanten af arbejdsmarkedet

Udgivet:09. juni 2022, 16.31

Læsetid:2 minutter

Cabi-direktør Mette Rønnau (t.v.) uddelte prisen til Horn-direktør Jakob K. Bressendorf og Horns CSR-ansvarlige Anna Kathrine Ahler Karkov. Foto: PR-foto

Kim Stoltenberg Hansen
Journalist| ksh@herningfolkeblad.dk

HÆDER Bordpladeproducenten Horn løb med særprisen, da der i dag var »CSR People Award«. Firmaet fra Aulum fik prisen for at tænke genanvendelse af restprodukter ind i produktionen og løse mange opgaver ved at rekruttere socialt ansvarligt.

CSR People Prize har eksisteret siden 1999 og er en hyldest til virksomheder, der gør en særlig indsats for, at mennesker i udsatte positioner kan få en chance på arbejdsmarkedet.

Horn Bordplader vandt prisen for at have mod til at tænke værdikæden på en ny måde og omstille produktionsapparatet til at være bæredygtigt - 360 grader rundt om forretningen.

Produktionen kræver ikke højtuddannet arbejdskraft, og virksomheden rekrutterer en stor del af medarbejderne i samarbejde med de omkringliggende kommuner, hvor de aktivt søger blandt udsatte grupper og øger andelen af fleksjobbere i virksomheden.

Inspirerer andre

Juryen fremhæver Horn Bordplader for som klassisk fremstillingsvirksomhed at formå at omstille produktionen til fremtiden.

- De er klar over, hvad deres sociale ansvar betyder for den kommercielle profil og evner at arbejde med både en økonomisk, social og miljømæssig bundlinje. De er et rigtigt godt eksempel på en virksomhed, der overbevisende inspirerer andre produktionsvirksomheder til at gøre det samme, siger Mette Rønnau, formand for juryen og direktør for Cabi.

Cabi er en landsdækkende rådgivnings-videnshus, som arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet.

Deres »CSR People Prize« hylder hvert år landets bedste virksomheder, der ansætter mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet, fastholder ansatte, som risikerer at miste jobbet, eller som forebygger eksempelvis nedslidning, stress eller mistrivsel.

Bording-firma nomineret

Udover den grønne særpris kåres der også vinderen i to kategorier - en over 250 ansatte og en under 250 ansatte. Der var tre nominerede i hver kategori - i afdelingen for de mindre virksomheder var Bording-virksomheden BF 12 nomineret. BF12 fremstiller forskellige træbaserede komponenter og er underleverandør til en række samarbejdspartnere i køkken-, møbel- og byggeindustrien. Gennem en lang årrække har BF12 udvist et ekstraordinært socialt ansvar ved at rekruttere størstedelen af de ansatte blandt personer, der tidligere har befundet sig på kanten af arbejdsmarkedet. Virksomheden ansætter eksempelvis udsatte unge, fleksjobbere og kontanthjælpsmodtagere, så personer fra disse grupper i dag udgør over 20 procent af den samlede medarbejderstab. BF blev dog slået på målstregen af Simply Cooking. Blandt de store virksomheder gik sejren til Proshop, der slog Novo Nordisk og Søstrene Grene.

I denne kategori vandt Brande-virksomheden Give Steel prisen i 2021.

Indlæser debat