Mistanke om corona-smitte på minkfarm i Sdr. Felding

Ifølge Fødevarestyrelsen er en minkfarm i Sdr. Felding under mistanke for corona-smitte. Minkfarmen er nu under offentligt tilsyn

27. oktober 2020, 16.05

En ukendt minkfarm i Sdr. Felding fremgår på Fødevarestyrelsens liste over minkfarme, der er under mistanke for corona-smitte. Foto: Henrik Ole Jensen

SDR. FELDING I Fødevarestyrelsens daglige opgørelse over minkfarme med corona-smitte eller mistanke om smitte fremgår det tirsdag, at en minkfarm i Sdr. Felding er sat under lup.

Der betyder, at der er mistanke om at et eller flere dyr på minkfarmen er smittet med coronavirus, og derfor er minkfarmen under offentligt tilsyn.

Mulige begrundelser for mistanke

Mistanken kan opstå på tre måder: Hvis en person på samme adresse som minkfarmen er smittet, hvis der har været et positivt testresultat i de prøver, som minkavleren har sendt ind eller dyrene har symptomer, hvorefter en dyrlæge kan melde mistanken ind til Fødevarestyrelsen. Hvilket af de tre scenarier, der er tilfældet for minkfarmen i Sdr. Felding er endnu uklart.

Uvis fremtid

Hvad der skal ske med minkene i besætningen, og minkene fra de omkringliggende farme afgøres, når det står klart, om der er taget to prøver med fra minkfarmen med 14 dages mellemrum.

En minkfarm, der har været under mistanke for corona, kan således kun blive erklæret officielt smittefri, hvis der kan leveres to negative tests.

Smitte i Troldhede

Knap syv kilometer nordvest for Sdr. Felding blev der i midten af oktober konstateret corona på to minkfarme på Blichersgade og Østergade i Troldhede. Farmene er ejet af 62-årige Henning Jensen og hans søn Thomas. De har nu måttet aflive samtlige 25.000 mink i besætningen på de to farme.