Honda-elbil med personlighed

Det sportslige og elektriske Honda EV Sports Concept bygger videre på Urban EV Concept, som viser, at elbiler godt kan have personlighed

Udgivet:27. november 2017, 15.12

Læsetid:2 minutter

Det elektriske Honda EV Sports Concept har klare tråde til den klassiske Honda S600 sportsvogn fra 1960'erne. Foto: PR-foto

Af Jens Overgaard
redaktion@m-jylland.dk

ELBIL Hvis du tror, at de mange nye kommende elbiler nærmest lyser af klinisk kummefryser-design, er der meget, som tyder på, at det går den modsatte vej. I hvert fald arbejder bilfabrikkerne ihærdigt på at give bilerne en vis personlighed og endda glimt i øjet.

Det har vi set med den elektriske VW I.D. Buzz, der har tråde til det ikoniske Folkevognsrugbrød og nærmest kan rulle med øjnene bag forlygterne. Samme røde tråd til fortiden er der hos Honda, som er klar med det elektriske EV Sports Concept, der med sine cirkelrunde forlygter trækker en direkte linje til den klassiske Honda S600 sportsvogn fra 1960'erne. Den cocktail gjorde bilen omsværmet på Tokyo motorshow.

Cool nyfortolkning

Det hele er nyfortolket på en ganske cool måde af 34-årige Makoto Harada, der står i spidsen for designet på EV Sports Concept. Han håber, at bilen kan bringe en slags intimitet ind i elbilsverdenen:

- Jeg vil designe en bil, der ikke er for offensiv over for folk, men som er en partner til dem. Den bruger for eksempel kunstig intelligens for at opbygge en slags gensidigt forhold, når du kører på en snoet vej. Mens jeg på designfronten også vil bringe mennesket tættere på bilen. Jeg har arbejdet meget med ansigtsudtryk som »neutral«, »ikke vred« eller »meget morsom«, siger han til Car Magazine.

Makoto Harada mener, at de retro-elementer fra 60'erne, der er i designet, er tidløse elementer, der er lige så moderne i dag, som de var for flere årtier siden.

- Vi har som mennesker ikke ændret os. Det, der var smukt dengang, er det stadigt i dag, siger han.

Praktisk model i 2019

EV Sports Concept bygger på den mindre Urban EV Concept, som det japanske mærke viste på årets IAA-udstilling i Frankfurt. Her blev præsenteret en interaktivitet med føreren, så bilen aflæser, hvilken »følelsesmæssig tilstand«, der ligger bag hvilke manøvrer, og kan rådgive fremadrettet ud fra det. Det er denne teknologi, der gøres mere sportslig i den nyeste af koncepterne.

Urban EV Concept, som formentlig bliver baghjulstrukket og får en rækkevidde på 250 kilometer, bliver introduceret i Europa i 2019. Modellen, der på Frankfurt-udstillingen havde bagudhængslede døre, får dog formentlig nok mere almindelige døre i den produktionsklare udgave.

Det er endnu uklart, om og hvornår den sportslige variant kommer. Men det er nærliggende, at Honda vil udvide familien af de små charmerende elbiler.

Linjerne på EV Sports Concept er atletiske og køreegenskaberne skal tilsyneladende matche designet. Foto: PR-foto
Den praktiske Honda Urban EV Concept, som blev vist i september, lanceres i Europa i 2019. Foto: PR-foto