Officielt: Norsk profil afløser norsk profil hos HIH

Den norske VM-spiller Ingvild Bakkerud afløser Tonje Løseth hos Herning-Ikast Håndbold til sommer

26. februar 2020, 10.01

Ingvild Bakkerud (t.h.) spiller på det norske landshold og var med til VM i december. Foto: Ritzau Scanpix

HÅNDBOLD Som ventet bliver det Ingvild Bakkerud fra Odense Håndbold, der afløser en anden nordmand, Tonje Løseth, hos Herning-Ikast Håndbold. Klubben bekræfter onsdag, at man har skrevet en to-årig kontrakt med den 24-årige venstreback. Ingvild Bakkerud tiltræder i Ikast efter sommerpausen.

Tilgangen skyldes primært, at Tonje Løseth efter denne sæson tager til den franske topklub Brest Bretagne, og samtidig har forsvarsspecialisten Mathilde Bjerregaard været nødsaget til at indstille karrieren på grund af knæproblemer.

Derfor har HIH brug for en venstreback samt en stærk spiller i forsvaret, og det har man hentet med Ingvild Bakkerud, understreger cheftræner Mathias Madsen.

- Med al respekt for Odense synes jeg ikke, at de har fået Ingvilds defensive kvaliteter med. Vi skal have løftet hende op til at udfylde det defensive rum, som Tonje og Mathilde efterlader. Jeg ved, at det er en rolle, som hun har søgt, og den får hun hos os, siger Mathias Madsen i en pressemeddelelse fra HIH.

Også offensivt kommer den nye HIH’er til at bidrage.

- Skudmæssigt og brudmæssigt er hun rigtigt dygtig, og så har hun en spændende andenfase, hvor hun kan lægge et ordentligt tryk, som kan gøre ondt på mange hold, lyder det fra Mathias Madsen.

Ingvild Bakkerud selv ser frem til de nye udfordringer i karrieren.

- Det er en klub med masser af rigtigt dygtige spillere, hvor ambitionerne er gode, og hvor konkurrencen er sund. Miljøet i klubben - både på og uden for håndboldbanen - virker til at være rigtigt godt, og det ser jeg frem til at blive en del af, udtaler hun.

- Jeg glæder mig til at være med til at indfri både klubbens samt mit eget potentiale endnu mere, og så glæder jeg mig til at blive udfordret mere forsvarsmæssigt, fortsætter Ingvild Bakkerud.

Tilfreds sportschef

Ifølge sportschefen i Herning-Ikast Håndbold, Jakob Mølgaard Christensen, har klubben fået fat i den ideelle afløser for Tonje Løseth.

- I Ingvild Bakkerud får vi en spiller, der på alle måder matcher vores ønsker og forventninger såvel sportsligt som menneskeligt, og vi vil gerne være med til at forløse det store potentiale, som hun besidder. Hun kan byde stærkt ind i begge ender af banen, og vi glæder os til, at hun bliver en del af Herning-Ikast Håndbold til sommer, siger Jakob Mølgaard Christensen.