Cup-general: Dyrt for hele byen

Den 42. udgave af Vildbjerg Cup bliver ikke til noget i 2020. Aflysnings-arbejdet begynder tirsdag

Udgivet:06. april 2020, 22.09

Læsetid:1 minut

Henrik Lind Jørgensen
Egnsredaktør| hlj@herningfolkeblad.dk

VILDBJERG Dette års Vildbjerg Cup er fløjtet af, længe inden de første driblinger er taget. Den 42. udgave af en af Europas største børne- og ungeturneringer i fodbold bliver også ramt af regeringens forbud mod at afvikle festivaller og markeder frem til udgangen af august.

Vildbjerg Cup skulle være spillet fra 30. juli til og med 2. august.

- Den seneste uges tid har jeg regnet med, at det var fifty-fifty, om Vildbjerg Cup blev aflyst, men efter jeg hørte Mette Frederiksen (statsministeren, red.) i tv søndag aften, så steg det til 80/20, siger Jørgen Trankjær, der er daglig leder af Vildbjerg Cup.

Mangler omsætning

Derfor kom den endelige aflysning ikke som den store overraskelse for ham. Men han er bedrøvet både på Vildbjerg Cups, fodbold- og foreningsklubbernes og ikke mindst Vildbjerg bys vegne.

- Aflysningen bliver dyr for byen. Butikkerne kommer til at mangle omsætning, og det er nogle af de butikker, som i forvejen er hårdt ramt af denne krise, siger Jørgen Trankjær.

- Det er virkeligt ærgerligt, men sikkerhed og sundhed kommer før det andet. Vi er tilbage igen næste år, lover han.

11.000 T-shirts

Måske har han allerede sit første indkøb klar. Forrige uge bestilte han 11.000 deltager-T-shirts hos Hummel, som får dem syet i Kina.

- Jeg er ikke sikker på, vi kan annullere ordren, men vi vil prøve. Det er også i Hummels interesse. Ellers har vi fået stillet i udsigt, at vi kan udskyde betalingen til næste år, siger Jørgen Trankjær.