Holch-firma takker nej til millioner i støtte: Vækster trods corona-krise

20. juli 2020, 12.19

Det er gået bedre end frygtet for Asos, som derfor ikke tager imod støtte fra den engelske regering. Foto: ritzau/scanpix

CORONA Den engelske modegigant Asos, som Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen ejer omkring 30 procent af aktierne i, har gjort som to andre britiske virksomheder - Primark og John Lewis - og takket nej til en støtte fra den britiske regering. Virksomheden var berettiget til bonussen, fordi man havde sendt medarbejdere hjem under corona-krisen. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Vi kommer ikke til at ansøge om hjemsendelses-bonussen, siger Asos’ administrerende direktør ifølge Reuters.

Den britiske finansminister Rishi Sunak meddelte tidligere på måneden, at regeringen ville indføre en ny bonus for virksomheder. Virksomhederne ville modtage 1000 pund - godt 8000 danske kroner - per medarbejder. Det gjorde man for at opfordre virksomhederne til ikke at fyre medarbejdere. Men den har Asos altså ikke valgt at tage del i.

Stigning i salg

Det skyldes, at krisen har ramt internetvirksomheden væsentligt mindre end forventet. Faktisk er salget steget med omkring 10 procent for marts, april, maj og juni i år. Lukningen af de fysiske butikker har betydet, at internetsalget er steget. Antallet af varer solgt er i perioden steget med 15 procent, mens antallet af kunder er steget med 16 procent til 23 millioner kunder over tre måneder.

Asos har også tidligere sagt, at man ville betale de penge tilbage, som regeringen har givet i lønkompensation til de hjemsendte arbejdere. Det drejer sig ifølge engelske The Mirror om 1,8 millioner pund, hvilket svarer til omkring 15 millioner danske kroner . I april blev omkring 1000 medarbejdere sendt hjem.