Budskab forud for lokal klimakonference: Landbruget er en del af løsningen

Connie Hedegaard er blandt oplægsholderne, når der holdes klimakonference på Skarrildhus

9. januar 2020, 14.57

Landbrugsorganisationen Sagro står bag klimakonference, som holdes på Skarrildhus. Foto: Henrik Ole Jensen

LANDBRUG Der er mange forskellige bud på, hvordan dansk landbrug kan udnytte mulighederne inden for fremtidens dagsorden omkring klima og bæredygtighed. En stor del af dem bliver repræsenteret, når landbrugsorganisationen Sagro onsdag 22. januar holder konferencen »Løsninger for fremtiden« på Skarrildhus ved Skarrild.

- Vi har prioriteret at gøre FNs verdensmål håndgribelige, så den enkelte landmand kan omsætte det abstrakte til noget konkret hjemme på bedriften, siger afdelingsleder i Sagro Miljø, Lisbeth Tønning, der står bag arrangementet sammen med ejerforeningerne bag Sagro.

I en pressemeddelelsen fremhæver Sagro, at landbruget er en del af løsningen, og konferencen skulle gerne gøre deltagerne klogere på de udfordringer, vi står overfor og give inspiration til, hvordan den enkelte landmand kan komme i gang med klima- og bæredygtighedstiltag.

Derfor bliver både panelet og deltagerne udfordret mere på, hvordan de med hverdagsmål kan se sig selv i det store billede.

Politik og faglige indspark

Dagen byder på politiske perspektiver på den grønne omstilling, faglig viden om landbrugets klimapåvirkninger og en vifte af indlæg med konkrete eksempler på, hvordan virksomheder har integreret den grønne dagsorden i deres strategi og dermed gjort bæredygtighed til god forretning.

Blandt oplægsholderne er Connie Hedegaard, som er tidligere miljøminister og EU-kommisær. I dag er hun formand for tænketanken Concito, og hun vil give sine bud på, hvordan man kan omsætte nogle af FN’s verdensmål til indsatser i landbruget.

En virksomhedsrådgiver fra Sagro vil komme med bud på, hvordan man kan gøre bæredygtighed til noget konkret og forståeligt i hverdagens landbrug. Derudover kommer der inspiration fra aktører i landbruget - blandt andet Thiese Mejeri - som vil give eksempler på, hvordan de arbejder med klimavenlighed.

Tilmelding til konferencen og betaling sker via Sagro.