Ny plakat til lystfiskerfestival

10. januar 2020, 18.51

Den nye plakat til Skjern Å Lystfiskerfestival er lavet af grafiker og illustrator Lars Østergaard Jensen. foto: Privatfoto

SKARRILD Forberedelser til Skjern Å Lystfiskerfestival i Skarrild til sommer er i fuld gang, og folkene bag festivalen har netop afsløret festivalens officielle plakat. Det er illustrator og grafiker Lars Østergaard Jensen, der har lavet plakaten til lystfiskerfestivalen, der finder sted fra 6. til 7. juni. Han har ladet sig inspirere af vikinger og skjoldmøer på fiskeri.

Lars Østergaard Jensen har i årtier præget den danske og udenlandske lystfiskerpresse med artikler og illustrationer.

Ved Skjern Å Lystfiskerfestival kan folk i øvrigt møde Lars Østergaard Jensen og se hans flotte billeder af fisk og natur.

Festivalen foregår for fjerde gang i Skarrild ved Skjern Å og har vokset sig større for hver gang.

- Som vanligt satser vi på et par dage, hvor grejbranchens store og små navne præsenterer grejnyheder, og grej der kan få tænderne til at løbe i vand hos enhver lystfisker. Gæsterne kan opleve kendte fluekastere og dygtige fluebindere og med oplevelser, events, workshops og foredrag, der sætter krydderi på en weekend med socialt samvær og hygge, siger Nils Svalebøg, formand for Lystfiskerforeningen af 1926.

Bag festivalen står lystfiskerforeninge i samarbejde med, Herning Ikast Lystfiskerforening, Silkeborg Fluebinderlaug og lokale foreninger.

Et eventuelt overskud fra festivalen, går ubeskåret til vandpleje og ophjælpning af de vilde laksefisk i Skjern Å-systemet. Overskuddet fra sidste års festival er netop blevet omsat til nye, store gydebanker til glæde for Skjern Å’s vildlaks.