Forsamlingsforbud over 10 personer: Lokalpolitiet tager dialogen før bøden

Midt- og Vestjyllands Politi appellerer til folks sunde fornuft, fordi man selv er i risiko for at blive smittet i større forsamlinger

19. marts 2020, 09.23

Foto: Henrik Ole Jensen

HERNING Onsdag trådte nye, skrappere regler i kraft i forhold til, hvor mange personer man må være samlet på et sted. Forbuddet gik fra 100 personer til 10 personer på grund af risikoen for at sprede smitten med coronavirus, og dermed vil det hurtigere blive aktuelt for politiet at skulle gribe ind. Ledelsen ved Midt- og Vestjyllands Politi brugte gårsdagen på at briefe personalet om, hvordan de skal agere, hvis de ser en større forsamling.

- Det vil være meget dialogbaseret og med konduite. Alle vil i virkeligheden gerne rette ind, lyder vurderingen fra politidirektør Jens Kaasgaard.

Ham bekendt har der ikke været nogen grund til at gribe ind, mens forbuddet var oppe over 100 personer, og han tror, at budskabet om at passe på, er nået ud til den brede befolkning.

- Det er gået op for folk. Hvis man har sin sunde fornuft, kan man se, at der også er en risiko for sig selv. Jeg tror også, at der vil være en social kontrol, hvor ens netværk siger fra, siger politidirektøren.

Og hvis man mener, man er hævet over loven eller risikoen for at blive smittet?

- Så kan man jo tænke på sine forældre og bedsteforældre, lyder rådet fra Jens Kaasgaard,

Det kommer til at koste 1500 kroner at overtræde forbuddet som borger, mens erhvervsdrivende kan se frem til at skulle punge ud med 5000 kroner.